Ferrari с прототип на нов хибрид (ПЪРВИ СНИМКИ)

  • 05.09.2018 8:26 /
  • 2196 /
  • 0
Ferrari с прототип на нов хибрид (ПЪРВИ СНИМКИ)

В мрежата се появиха снимки на прототип на ново хибрдно Ferrari. Предполага се, че в серийно производство хибриднаха машйна ще постъпи още през идната година.  

На сайта TheSupercarBlog бяха публикувани снимки на необичаен тестови модел на Ferrari, който вероятно, е снабден с хибриден двигател. За това могат да свидетелстват допълнителните въздухозаборници на капака на моторния отсек, а също и кабелите с оранжева оплетка, които се виждат на задната част на колата.  

По останалото тестовият прототип прилича на серийно Ferrari 458 Italia, което е задвижвано от 4.5-литров атмосферен двигател V8. Мощността на двигателя е 570 конски сили и 540 Нм въртящ момент. От 0 до 100 километра в час колата ускорява за 3.4 секунди. Максималната скорост е 325 километра в час.  

През март бившият шеф на италианската марка серджио Маркионе потвърди работата по хибриден двигател на базата на V-образен "осмак". Първият сериен модел с новия агрегат трябва да се появи през идната година. Системата ще бъде по-традиционна и не толкова сложна, колкото на LaFerrari.

Въпросната е окомплектовната с двигател V12 с мощност от 800 конски сили и системата HY-KERS, която се състои от електромотор, блок за силова електроника и комплект батерии. Общата мощност е 963 силы и 900 Нм. Скоростната кутия е седемстепенен робот с двоен съединител. 

Тиражът на суперхибрида бе 500 автомобила тип купе и 210 кабриолета. Последните екземпляри от въпросната кола бяха продадени на търгове на цена от седем и десет милиона долара съответно.  

 

 

КОМЕНТИРАЙ