Ferrari представи суперкара SP48 Unica: има само един такъв в света ВИДЕО

  • 09.05.2022 10:10 /
  • 11970 /
  • 0
Ferrari представи суперкара SP48 Unica: има само един такъв в света ВИДЕО

Ferrari показа най-новата си кола - суперколата SP48 Unica, създадена само в един единствен екземпляр. Автомобилът представлява двуместна берлинета на базата на F8 Tributo с модифицирана външност (включително и благодарение на 3D-печатане), върху която е работил дизайнерският център на Ferrari под ръководството на Флавио Манцони.

Също така във всичките етапи от създаването на колата е участвал неназован "отдавнашен" клиент на компанията от Маринело, по чиято поръчка е бил и разработен ексклузивният спортен автомобил. 

Каросерията на SP48 Unica е боядисана в оттенък на червеното, а салонът в тъмно сиво. Основната "екстра" на екстериора е това, че той е бил оформен с използването на 3D-принтер.

С помощта на тризимерния печат дизайнерите са успели да създадат "идеалните", както отбелязват във Ferrari, панели-решетки с шестоъгълни отверстия, които са прикрити от въздухозаборниците. При това суперколата няма задно стъкло. 

 

 

 Фото: Ferrari

Интериорът на SP48 Unica е изработен от алкантара с лазерна перфорация и червени шевове, както и от вложки от матови карбонови влакна. В салона се повтаря мотивът на шестоъгълниците, които може да бъдат видени на полираните вложки на праговете. 

Техническите характеристики на новия модел на Ферари все още не са разкрити. Най-вероятно, SP48 Unica ще получи същия битурбо V8, който е монтиран и на F8 Tributo. Мощността на въпросния агрегат е 720 конски сили и 770 Нм въртящ момент.

Стандартният F8 Tributo може да ускори от 0 до 100 за 2,9 секунди. Максималната скорост е 340 километра в час.

КОМЕНТИРАЙ