Феновете на Tesla пощуряха, какво им обеща Илон Мъск

  • 22.05.2023 10:13 /
  • 10350 /
  • 0
Феновете на Tesla пощуряха, какво им обеща Илон Мъск

Tesla обяви два мистериозни електромобила. Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск говори за новите продукти на годишната среща на акционерите.

Все пак той направи това само с няколко тийзъра и гръмки заявления, като подробностите засега реши да запази в тайна.

Според него новите електромобили, що се отнася до дизайна и технологиите, ще бъдат "глава и рамене над" електрическите автомобили, които се продават в момента и благодарение на тях продажбите на Tesla ще се увеличат с пет милиона бройки годишно.

Мъск обеща да разкрие подробности за новите електрически автомобили по време на дебюта им, което би го направило пълноценен.

Той също така увери инвеститорите, че хората ще харесат много новите електромобили. Говорейки за пет милиона годишно, топ мениджърът каза, че това е само негова прогноза. "Не ме съдете", добави той.

Дали говорим за очакваните актуализации на Model 3 и Model Y, известни съответно като Project Highland и Project Juniper, все още не е ясно.

Най-бюджетната Tesla трябва да претърпи рестайлинг през есента на 2023 г., а Model Y през 2024 г.

Колата на тийзъра е подобна на Model Y, която, доколкото посоченият силует позволява, ще запази наклонения си покрив и ще получи леко ревизирани преден капак и задница. 

В неотдавнашно интервю за CNBC Мъск заяви, че Tesla може да стане почти напълно автономна тази година. Той прогнозира и "ChatGPT момента" на собствената си компания, когато нейните технологии ще станат толкова популярни, колкото са невронните мрежи сега.

Към днешна дата обаче инвеститорите са загрижени за фокуса на Мъск върху големите обеми на продажбите и намаляването на цените, забавянето на пускането на нови продукти и корекциите на автопилота FSD, който постоянно е критикуван.

 

КОМЕНТИРАЙ