Феновете на Kia са в шок: Спират най-стилния модел на марката

  • 21.07.2021 7:56 /
  • 10483 /
  • 0
Феновете на Kia са в шок: Спират най-стилния модел на марката

В моделната гама на Kia има спортно четириврато купе с мощен двигател и задно или пълно задвижване, на което любителите на подобни автомобили обръщат обаче доста малко внимание. Става дума за  Kia Stinger.

Продажбите на автомобила остават малки, а за модел второ поколение все още нищо не се говори. Възможно, и най-вероятно, такова няма и да има. 

Моделът от текущото поколение ще изчезне от продажби през пролетта на 2022 година. 

Това стана известно благодарение на публикувания производствен план на заводите на Kia. Stinger се сглобява в предприятието Sohari в Куанмоньон (Южнаа Корея),  но Korean Car Blog съобщава, че заводът ще бъде преоборудван за масово производство на електромобили и хибридни версии на новия миниван  Carnival.

Преоборудването на предприятието ще започне в началото на 2022 година, а производството на Stinger ще приключи в началото на второто тримесечие на 2022 година. 

Възможен е вариант, при който Stinger ще започне да се сглобява в друг завод на компанията, защото съвсем наскоро колата получи фейс лифт версия. 

Пълният отказ от модела след подобни инвестиции изглежда малко вероятен, но гледайки на продажбите, в това не е трудно да се повярва.  

Например, на най-големия пазар за коли в света (САЩ) през 2019 година бяха продадени само 13861 Stinger, а през 2020-а - 12556.

Kia Stinger се оборудва с три двигателя с мощност 197, 247 и 370 конски сили, 8-степенен автомат и задно или поло задвижване. 

КОМЕНТИРАЙ