Фейслифт версията на Kia Carnival бе заснета на ВИДЕО

  • 14.09.2023 9:02 /
  • 2440 /
  • 0
Фейслифт версията на Kia Carnival бе заснета на ВИДЕО

В интернет се появи видео на обновения миниван Kia Carnival. Видео с обвития в камуфлаж прототип бе публикувано от корейският YouTube канал Shorts Car.

Моделът от сегашното поколение, който се продаваше до пролетта на миналата година, се подготвя за рестайлинг в средата на цикъла си и, както се очаква, ще получи нов външен вид. 

Миниванът ще има вертикални фарове, дневни светлини с нов дизайн и модернизирана радиаторна решетка с различна шарка. 

Основното нововъведение може да бъде хибридно задвижване - настоящият Carnival няма такава версия.

Според информация от вътрешни лица, миниванът ще има 1,6-литров турбо двигател и автоматична скоростна кутия с вграден електрически мотор с мощност 60 конски сили - тази комбинация вече е позната от хибридния Sorento.

Двигателят и електрическият мотор на Sorento произвеждат общо 230 конски сили, като последният се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 1,49 киловатчаса.

Ако Kia електрифицира Carnival, най-вероятно ще премести сглобяването му в завода Sohari (Южна Корея), който е преустроен за производство на електрифицирани автомобили.

Авторите на видеото са забелязали, че под колата има оранжев елемент - това може да е част от хибридната система. Освен това те имаха възможност да разгледат интериора на прототипа: тапицерията на седалките е решена в бяло и синьо.

Очаква се три нови екрана да бъдат достъпни за пътниците на втория ред, два от които са вградени в облегалките на предните седалки, а още един е необходим за управление на климатичната система.

В допълнение към всичко по-горе, шпионите отбелязаха новия оригинален дизайн на джантите.

КОМЕНТИРАЙ