Евтини, но стилни: Tоп 10 на колите за 2024 г. с най-доброто съотношение цена-качество

  • 19.03.2024 8:44 /
  • 28303 /
  • 0
Евтини, но стилни: Tоп 10 на колите за 2024 г. с най-доброто съотношение цена-качество

Съотношението цена/качество е един от основните фактори, на който шофьорите обръщат внимание при закупуване на автомобил. Разбира се, идеалът би бил да се намери надежден и стилен модел, който не изисква значителни разходи за гориво или поддръжка.

Експертите на Motor Trend публикуваха класация на сравнително евтини и стилни автомобили, които ще бъдат най-продаваните през 2024 г. Средните цени на автомобилите продължават да растат навсякъде, но дори и в бюджетния сегмент можете да намерите ценни екземпляри.

Мазда 3

Средна цена: $25 335

Mazda 3 разполага с 2.5-литров четирицилиндров атмосферен двигател с мощност 191 к.с., което осигурява достатъчно мощност за качествено возене. Задните седалки може да изглеждат малко тесни, но цялостното представяне и наличното задвижване на всички колела правят Mazda 3 сериозен конкурент в сегмента.

Хонда Сивик

Средна цена: $25 045

Honda Civic 2024 предлага високо ниво на безопасност. Базовият Civic се задвижва от 2,0-литров четирицилиндров двигател с атмосферно пълнене, който произвежда 158 к.с. Въпреки това, тези, които търсят разумна производителност, ще трябва да изберат 1,5-литровия турбо двигател.

Субару Импреса

Средна цена: $24,115

Subaru има наистина отлично управление и пълно задвижване. Въпреки добре настроеното шаси и окачване, определението за Impreza (или дори RS оборудването) „спортен“ би било напразно. Базовият 2,0-литров четирицилиндров двигател с атмосферно пълнене на Impreza произвежда 152 конски сили и все още попада в категорията на бавните, но доста качествени.

Тойота Корола

Средна цена: $22 995

Toyota Corolla е вечен фаворит в класациите и не е чудно: колата съчетава невероятно вътрешно пространство със силни резултати за безопасност. Сред минусите си струва да се отбележи лошото качество на интериорните материали и динамиката на шофиране, които са по-ниски от тези при Civic. Базовата Corolla е оборудвана с 2-литров двигател с мощност 169 к.с.

Фолксваген Джета

Средна цена: $22 585

Компактният седан на Volkswagen е сравнително евтин, но, за съжаление, не може да се похвали с пълна гама от функции. Возията и управлението са далеч от стандартните, а интериорът се усеща сравнително евтин. Експертите обаче отбелязват, че всяко взаимодействие, получено от наличната ръчна трансмисия на Jetta, може да бъде загубено поради нейното некомуникативно управление. Докато шасито и интериорът оставят много да се желае, базовият 1,5-литров двигател с турбокомпресор произвежда 158 к.с. осигурява бързо и надеждно движение.

Хюндай Елантра

Средна цена: $22 065

Просторната и икономична Elantra е обявена за 2022 IIHS Top Safety Model и е качествен бюджетен избор в сегмента на компактните автомобили. Базовата Elantra се задвижва от 2,0-литров четирицилиндров двигател, който произвежда 147 к.с.

Nissan Sentra

Средна цена: $21 295

Nissan Sentra има атрактивен външен вид и много вътрешно пространство на сравнително ниска цена. Експертите обаче отбелязват, че слабото съотношение мощност/тегло на Sentra означава, че 2,0-литровият четирицилиндров двигател със 149 к.с. на Sentra вероятно ще се затрудни да осигури качествено возене, а задвижването на четирите колела не се предлага на нито едно ниво на оборудване.

Киа Форте

Средна цена: $20 915

Най-евтиният компактен автомобил е 2024 Kia ​​​​Forte, чиято простота може лесно да се счита за предимство. Базовият Forte получава невероятна икономия на гориво благодарение на своя 2,0-литров двигател със 147 к.с.

Мицубиши Мираж

Средна цена: $18 110

Както бихте очаквали от автомобил, където технически дори ръководството за експлоатация е допълнителна екстра, Mirage е най-простото определение за базов автомобил 2024. Динамиката му на шофиране е далеч от идеалната. Освен това автомобилът не може да гарантира високо ниво на безопасност.

Nissan Versa

Средна цена: $17 405

Nissan Versa води пред Mirage във всеки аспект, с изключение на икономията на гориво. Атмосферният 1,6-литров четирицилиндров двигател с мощност 122 к.с. се представя сравнително добре, като най-евтиният модел има петстепенна ръчна скоростна кутия или CVT.

 

КОМЕНТИРАЙ