Евтин японски електромобил "отвя" колите на конкурентите ВИДЕО

  • 29.10.2023 9:50 /
  • 15696 /
  • 1
Евтин японски електромобил "отвя" колите на конкурентите ВИДЕО

Tesla може да доминира на световния пазар на електромобили, но за шофьорите в Япония малка кола за $13 000 се оказва по-добра инвестиция.

Sakura - миниавтомобил за $13 000, разработен съвместно от Nissan и Mitsubishi - е най-продаваният електрически автомобил в Япония тази година, представляващ около половината от всички електромобили, продадени в страната досега тази година, пише "Ауто прес". Цената на автомобила обаче включва държавни субсидии.



Sakura беше пусната на пазара миналата година и бързо се превърна във феномен в родната си страна, печелейки конкурса автомобил на годината в Япония през 2022 г. Дългата 3.35 м кола има пробег от 180 километра с едно зареждане и може да достигне скорост от 130 километра в час.

С 35 099 продадени превозни средства тази година, Sakura далеч надмина конкурентите си - включително Tesla. Американският производител може да доминира пазара на EV на Запад, но в Япония неговите по-големи пътнически автомобили изостават от по-малките електрически превозни средства, които са известни като "kei cars".

Това създава по-предизвикателен пазар за Tesla, която по-рано тази година намали цените на своите електрически автомобили Model 3 и Y в Япония.



Китайският EV гигант BYD, подкрепян от Уорън Бъфет и приближаващ се до Tesla в световен мащаб, също започна да продава своите автомобили в Япония през януари. Автомобилите Kei са изключително популярни в Япония, особено в селските райони с малко обществен транспорт.

Автокомпаниите забавят производството на електромобили заради притеснителна тенденция



Техните братовчеди, kei trucks, стават все по-търсени. Тези пикапи също с дължина малко над трите метра, като Suzuki Carry и Daihatsu Hijet, могат да струват едва 5000 долара и са много икономични за управление.

Въпреки това те станаха популярни дори в части от селските райони на Америка, като миниатюрните японски превозни средства се използват в ранчо, като превозни средства за доставки.

Показаха новия Lexus IS, автомобилът е с богато оборудване и променена визия СНИМКИ



Манията по камионите Kei вдъхнови някои американски производители да започнат да продават свои собствени малки превозни средства, като стартъпът за електромобили Telo обяви пикап с размер Mini-Cooper на стойност $50 000 по-рано тази година.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • bobi
    29.10.2023 11:04
    Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена----->> https://e.vg/mono