Евтин и практичен начин как сами да си подновим салона на колата

  • 22.08.2022 9:22 /
  • 8526 /
  • 0
Евтин и практичен начин как сами да си подновим салона на колата

Уви, интериорът на колата има тенденция да се износва. И ако не се грижите за него, то процесът ще стане необратим - нито химия, нито нови детайли ще помогнат да се възстанови. Сега ви припомняме за един много по-евтин и бърз начин да върнете часовника назад и отново да се возите в чист и спретнат салон, пише Факти бг.

Плат, кожа или велур - няма значение, все едно, един ден седалката ще се превърне в мръсен и разкъсан парцал, седенето на което е едновременно неприятно и срамно. А да качиш пътник - още повече. Ако го почиствате всяка седмица, без да пестите от препарати, тогава интериорът ще издържи най-малко 10 години.

Но кой, кажете ми, прави основно почистване в колата си всяка седмица? В най-добрия случай - посещение на автомивката, в най-лошия - веднъж на два месеца с прахосмукачка, но така интериорът на всяка кола остарява ден след ден. Припомняме ви едно цялостно решение, което не е скъпо и беше много популярно преди години, а сега не всички се сещат за него, макар продуктите, които се предлагат на пазара да са далеч по-качествени.

Да си припомним: Как да подновим салона на колата? - 2

Иначе най-доброто решение е да се сменят седалките, или да се претапицират, но и в двата случая това е скъпо удоволствие. Най-евтиният и практичен вариант са калъфите. Днес има много фирми, които ги шият за точно определен модел и напълно решават проблема с „уморения“ интериор.

За да паснат идеално на вашите седалки обаче, освен избор на качествен продукт, трябва да отделите и известно време за монтирането. Най- добре е да разглобите седалките, да ги извадите от автомобила и тогава върху тях да поставите въпросните калъфи. Продуктите, направени за конкретен модел, трябва да се опънат добре за да прилепнат плътно, като това става с фиксиране под седалката, така че дърпате и опъвате, докато паснат идеално.

Да си припомним: Как да подновим салона на колата? - 3

След това монтирате седалките отново, като по-удобно е да започнете от задния ред. Цялата работа ще отнеме около 3-4 часа, ако правите това за първи път. Преди обаче да направите това, трябва да се уверите, че продуктът е качествен. Няма смисъл да купувате парцали за стотинки, които след няколко месеца ще бъдат за боклука и ще трябва да повторите процедурата отново.

Висококачествените модели прилягат много добре върху старите кресла и ще издържат доста дълго време , като напълно ще изпълнят задачата си. А продажната цена на колата, ако се стигне дотам, ще бъде вдигната сериозно.

КОМЕНТИРАЙ