Европа призна неспособността на автоиндустрията си да устои на конкуренцията от Азия

https://auto.blitz.bg/novini/evropa-prizna-nesposobnostta-na-avtoindustriyata-si-da-ustoi-na-konkurenciyata-ot-aziya Auto.blitz.bg
Европа призна неспособността на автоиндустрията си да устои на конкуренцията от Азия

Цялата европейска автомобилна индустрия е в изключително трудна ситуация; ситуация като тази не се е случвала досега. За това говори в интервю за германски медии ръководителят на германския концерн Volkswagen Оливер Блуме.

„Цялата европейска автомобилна индустрия е в много трудна ситуация – ситуация, каквато не е виждана досега. Икономическите условия станаха още по-трудни, особено за марката Volkswagen“, каза топ мениджърът.

Ситуацията на германския концерн е толкова сериозна, че „не можете просто да оставите всичко както беше преди“ и „сега само намаляването на разходите не е достатъчно“, необходими са нови мерки. Блуме обаче не уточнява какви.

"В Европа се продават всички по-малко автомобили. Едновременно на пазара бързо проникват нови конкуренти от Азия. Тортата става все по-малка, а на масата седят все повече гости», – подчертава Блуме.

В същото време Блуме посочва, че концернът трябва да спести общо около 5 млрд. евро. В същото време производствените разходи нарастват, а печалбите падат.

Припомняме, че по-рано се появи информация, че ръководството на Volkswagen обмисля вариант за затваряне на заводи в Германия и освобождаване на персонал като част от приетата програма.

Програмата за спестявания, приета през 2023 г., е предназначена да увеличи печалбите на Volkswagen с 10 милиарда евро до 2026 г.

Ръководството смята, че въпреки това няма да може да се спестят пари чрез намаления и еднократни плащания. Поради това бе решено да се прекратят гаранциите за заетост по трудовите договори.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarkoX
преди 1 седмица

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк:----- https://use.my/estoy

Откажи