Евакуатор изтегли кола, престояла на улицата без да мърда цели 47 години СНИМКИ

  • 23.10.2021 10:50 /
  • 8699 /
  • 4
Евакуатор изтегли кола, престояла на улицата без да мърда цели 47 години СНИМКИ

В северния италиански град Конеляно от улицата е евакуиран стар седан Lancia Fulvia, който е бил местна забележителност. Автомобилът е бил паркиран на едно и също място в продължение на 47 години!

Старата кола със сив цвят принадлежи на жител на града на име Анджело Фреголент. Мъжът е на 94 години и е купил автомобила през 1970 г. По онова време Анджело е бил собственик на магазин за вестници и използвал седана за работа - докарвал пресата директно в магазина.

Удобно му било да разтоварва купища вестници от багажника на колата, така че през повечето време автомобилът бил паркиран точно пред витрината на магазина, още повече че мъжът живеел в същата сграда.

Впоследствие дейността на Фреголент трябвало да бъде закрита, а пътуванията с автомобил са прекратени през 1974 г. Но оттогава собственикът редовно плащал данъка и застраховал автомобила си.

Освен това седанът е бил паркиран в съответствие с маркировката за паркиране: не е имало причина да бъде изтеглен.

Неотдавна обаче един от активистите на квартала се оплакал в полицията - колата била паркирана частично на тротоара, практика, която е забранена в Италия от 1992 г.

Историята стана популярна в социалните мрежи и онлайн медиите, като някои интернет потребители поискали старият седан да бъде бракуван, а други го защитили като символ на град Конеляно.

Уникална Alfa Romeo 1900 е обявена за продажба СНИМКИ

Намерено е соломововско решение: меценат ще реставрира Lancia Fulvia и след това ще я дари на градския технически музей в Конеляно за вечни времена. Но преди това посетителите на изложението Vintage Auto Moto 2021, което бе открито в Падуа на 21 октомври, ще могат да видят този любопитен исторически екземпляр.

"Не бихме могли да си представим по-добро бъдеще за нашата Fulvia", коментира собственикът на автомобила Анджело Фреголент. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Николай стоименов
    23.10.2021 19:13
    Не пътна помощ а евакуатор :послеследици от дистанционно обучение
  • ФЪБ
    23.10.2021 19:23
    Ако беше другаде Ланчата да я бяха откраднали на 4-тия ден.
  • Колю
    25.10.2021 9:56
    Пречещ боклук за моргата.
  • Зеленоок
    25.10.2021 10:35
    Не мисля, че това може да мине техничеки преглед.... или да е минавало. В Италия също е задължително....