Ето защо все още не може да се доверяваме на системите за автопилот на колите ВИДЕО

  • 27.09.2021 9:24 /
  • 2322 /
  • 0
Ето защо все още не може да се доверяваме на системите за автопилот на колите ВИДЕО

Наскоро в западната преса можеше да бъдат видени новини за това, че автопилотът на автомобилите Тесла не вижда паркираните до ръба на пътя автомобили, заради което се случват катастрофи - в частност, особено притеснително е, когато това се случва с линейки на Бърза помощ. 

Последният ъпдейт на системата Tesla FSD (Full Self-Driving) трябваше да реши този проблем. Трябва да се отбележи, че системата и в момента се води бета-версия, като най-новата е вече десета. 

Подобряването на системата се провежда от бета-тестери доброволци, които преминават през строг подбор. Мнозина от тях съобщават, че десетата версия на Tesla FSD действително дълго време може да кара автомобила абсолютно самостоятелно, пише изданието Inside EVs.

В някои "крайни случаи" обаче проблеми може да възникнат. 

За крайни случаи се смятат онези, за чието възникване системата все още не е обучена. Например, както е показано във видеото, системата за автопилот изцяло игнорира факта, че автомобилът още секунда-две и ще се забие в задницата на спрял на пътя автобус. Шофьорът бе принуден да поеме управлението. 

Веднага след това обаче автопилотът се справя отлично със заобикалянето на камион-паяк. 

КОМЕНТИРАЙ