Ето колко ще трябва да се бръкнат баровците за обслужването на колата на Путин

  • 19.10.2021 8:58 /
  • 7387 /
  • 0
Ето колко ще трябва да се бръкнат баровците за обслужването на колата на Путин

Първите автомобили Aurus вече са предадени на своите частни собственици, които максимум след година трябва да направят първото техническо обслужване на колите си. Техническото обслужване няма да е от най-скъпите, но то ще струва около 80-100 хиляди рубли (1900-2400 лева), заяви директорът на автосалона "Aurus Авилон" Андрей Михедов.

"Ако ние изхождаме от цената на човекочас от 10.5 хиляди рубли за нашите постоянни клиенти и заложим за изпълняването на всички дейности три-четири часа, то клиентът примерно ще плати малко повече (10-15%) за материалите", казва Михедов. 

Ако автомобилът е купен от друг дилър, то цената на човекочас ще скочи до 12 хиляди рубли, тогава цената на техническото обслужване ще достигне 100 000 рубли. При това няма да има никаква разлика, дали става дума за бронираната версия на седана или обикновена. 

""Сумите са съпоставими, защото ние говорим за консумативи, а те на практика за идентични. Двигателят е същият, необходимо е същото количество моторно масло, и филтрите са същите", уточнява Михедов. 

Цената на обслужването на подобен клас автомобили е трудно да се разбере, защото, например, марки като Ferrari или Rolls-Royce, предоставят на своите клиенти "безплатно" обслужване на купените от тях автомобили в течение на няколко години - цената на годишното техническо обслужване просто е заложена в цената на колата. 

Bentley обаче се придържа към традиционния подход, цената на техническото обслужване на автомобилите на марката възлиза на 71 000 рубли. Обслужването на Lamborghini Urus започва от 69 хиляди рубли. Тоест цената за обслужване на Aurus Senat е напълно съпоставима с обслужването на автомобилите от този сегмент. 

КОМЕНТИРАЙ