Ето кои са отличените коли в конкурса „Женски автомобил на годината 2024“ СНИМКИ

  • 02.02.2024 10:50 /
  • 5461 /
  • 0
Ето кои са отличените коли в конкурса „Женски автомобил на годината 2024“ СНИМКИ

Жури, състоящо се от 75 жени автомобилни журналисти от 52 страни, избра петте най-добри автомобила от повече от петдесет автомобила от различни категории и класове. По-късно те ще се борят за "титлата най-добра кола на 2024 г."

Съдиите трябваше постепенно да стеснят списъка от 62 автомобила до само пет: по един във всяка категория. Те включват семейни коли, големи коли, кросоувъри, луксозни автомобили и пикапи. За да се класира за наградата, всеки автомобил трябва да е продаван на поне два континента между 1 януари и 31 декември 2023 г.

Най-добрият семеен автомобил - Volvo EX30

Volvo EX30 получи похвали от журито за своя комфорт и капацитет, както и за качеството на изработката и оборудването за безопасност. В резултат на това той стана победител в Световен женски автомобил за 2024 г. в категорията Семеен автомобил.

Историята на интересната италианска автомобилна марка Autobianchi СНИМКИ

Това е най-малкият и бърз модел на марката, който има мощност до 422 конски сили, ускорява до "стотица" за три секунди и половина и има начална цена малко под 35 000 долара. Този модел има изчислен от EPA пробег след зареждане от 426 км в топ версията.

Най-добрата голяма кола - BMW Серия 5

Новото поколение BMW Серия 5 спечели категорията "Най-добър голям автомобил". Това е единственият традиционен модел, който завоюва златен медал на наградите Women's World Car.

Две в едно: Първият кросоувър и пикап в един автомобил стана реалност СНИМКИ

Моделът се предлага в два варианта на каросерията: седан и комби с няколко опции за задвижване и за първи път в историята електрическа версия, наречена i5. Моделът BMW 5 Series и i5 имат начални цени в САЩ съответно от $57 900 и $66 800.

Най-добрият кросоувър - Kia EV9

Kia EV9 се отличава със своя „иновативен дизайн“ и „висока технология“, поради което е победител в тази категория.

Моделът също така преди това спечели наградата "Най-добър всъдеход на годината в Северна Америка" и се предлага в пет нива на оборудване на пазара в САЩ. Light RWD е най-достъпната версия, започваща от $54 900, докато заредената GT-Line AWD е най-скъпата с $73 900.

Най-добрият всъдеход 4x4 и пикап - Volkswagen Amarok

Второто поколение на Volkswagen Amarok убеди журито, че заслужава най-високото стъпало на подиума в тази категория. Пикапът на немската компания е похвален за своята „радикална промяна“, като журито отбелязва подобрения комфорт на салона и оборудване, както и широка гама от версии.

Най-добрият ексклузивен автомобил - Aston Martin DB12

Aston Martin DB12 GT, който може би е един от най-добрите автомобили в своя клас, е оборудван с 40-литров би-турбо V8 двигател от Mercedes, който има мощност от 671 к.с. и 800 Nm въртящ момент.

На автомобила му отнема само 3,6 секунди, за да достигне 100 км/ч и може да постигне максимална скорост от 325 км/ч.

Конкурсът Женска кола на годината за 2024 г. ще приключи на 8 март, когато журито ще обяви главния общ победител, избран от горните модели.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ