Ето къде ще си купуват нови електромобили за жълти стотинки

  • 14.09.2022 9:07 /
  • 47080 /
  • 2
Ето къде ще си купуват нови електромобили за жълти стотинки

Най-големият индийски производител на автомобили Tata Motors Ltd., който е част от Tata Group, сподели плановете за електрификация на моделната си линия. В рамките на пет години компанията обещава 10 нови електрически модела.

Още през следващата година се обещават бюджетни нови модели, по-евтини от актуалният сега кросовър Nexor EV който е с минимална цена от $ 7500. Компанията ще произвежда и компактния автомобил Tigor EV. И двете електрически превозни средства са производни на подобни модели с ДВГ.

Въпреки скромната си моделна гама, Tata заема 88% от пазара на електрически автомобили в Индия и планира да го увеличи през следващите 12-18 месеца. Очаква се това да стане за сметка на супербюджетните модели. Първият обещан трябва да се покаже преди края на тази година. Предполага се, че говорим за електрическата версия на миниатюрния кросоувър Punch.

През 2024 г. ще бъде пуснат средноразмерният електрически кросоувър Curvv, а година по-късно цяла линия електрически автомобили от трето поколение, базирани на концепцията Avinya.

През следващите пет години компанията обещава да произведе две нови електрически превозни средства. Те ще бъдат изградени върху модернизирана платформа, оптимизирана за електрически превозни средства. Съобщава се, че тази архитектура може да се използва както за изцяло електрически, така и за превозни средства, задвижвани с класически ДВГ.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Нико
    14.09.2022 16:29
    Циганска кола.
  • Хахаха
    15.09.2022 7:28
    Наш Просто Киро ще ги прави за по 50 000 лв