Ето какво ще се случи с Tesla, ако разбиете екрана по време на шофиране ВИДЕО

  • 02.07.2021 12:50 /
  • 13482 /
  • 3
Ето какво ще се случи с Tesla, ако разбиете екрана по време на шофиране ВИДЕО

Ще може ли Tesla да продължи да движението си? А може би електрониката ще превключи автомобила на автоматично управление или изобщо ще я спре?

Авторът на канала TechRax в YouTube е решил да провери какво би се случило с електромобила, ако се разбие основния му пункт за управление - централния екран.

Авторът на видеоклипа е избрал за свое опитно зайче най-достъпния електромобил на Tesla - Model 3. Водачът нанася по време на движение поредица от удари по екрана с чук.

Отначало мъжът удря монитора леко, после малко по-силно, а накрая вече прилага максимална сила. В крайна сметка водачът напълно смачква сензорния екран и изважда стъклената част от държача. Той дори изключва кабела, който е свързан с екрана.

Tesla представи най-бързия сериен електромобил в света ВИДЕО

Как реагира електрическият автомобил на всичко това? Ами, в действителност никак. Автомобилът продължава да се движи и няма никакви проблеми, а на телефона на собственика се дублира част от информацията за електромобила и статистиката показва нормална работа.

В това обаче няма нищо изненадващо, тъй като дисплеят в салона е само монитор, чиято работа или повреда по никакъв начин не влияе на работата на управляващия компютър. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Marto
    02.07.2021 16:02
    Пълен глупак.
  • Shrek
    02.07.2021 18:02
    Идиотите в Америка край нямат!!!
  • Теслю
    02.07.2021 18:50
    Да го беше, изчеластрил тоя екран с, нашенската натурална тесла, по хубаво, щеше да е видеото, дизайн като на детско влакче, е интериора.