Ето какво представлява първият автомобил на Sony ВИДЕО

  • 11.01.2024 9:50 /
  • 5918 /
  • 0
Ето какво представлява първият автомобил на Sony ВИДЕО

Новият електрически автомобил Afeela беше представен на изложението CES 2024 в Лас Вегас. Първата кола от Sony ще влезе в производство през 2025 г., съобщава Carscoops.

Това е финалният прототип на Afeela и се очаква, че именно така ще изглежда серийната кола на Sony. Напомняме, че тя ще бъде разработена съвместно с Honda - за целта те създадоха съвместно предприятие Sony Honda Mobility.

Sony Afeela е обтекаем седан E-Class, който ще хвърли предизвикателство на Tesla Model S. Той има скосен покрив и висока линия на прозорците, както и дисплей, монтиран между фаровете, върху който могат да се проектират изображения.

Концептуалният автомобил от 2024 г. се отличава с дизайн на предната броня и огледала (предишните прототипи имаха камери).

Размерите на Sony Afeela са следните: дължина - 4915 мм, широчина - 1900 мм, височина - 1460 мм, междуосие - 3000 мм.

В салона воланът е направен под формата на щурвал, а дисплеят се простира по цялата ширина на предния панел. Пътниците отзад също имат отделни монитори.

Показаха на ВИДЕО как работи автопилотът в електромобила Xiaomi SU7 ВИДЕО

Afeela 2024 ще има нова централна конзола и две безжични зарядни устройства за смартфони. Sony разработва автопилот за електрическия автомобил.

Вижте какъв трик използват пешеходците в тези страни, за да се избягват инциденти СНИМКИ

Освен това за първи път бяха разкрити характеристиките на Sony Afeela. Honda разработва система с два двигателя и със задвижване на четирите колела с мощност 489 конски сили. Литиево-йонната батерия от 91 кВт∙ч поддържа бързо зареждане до 150 кВт. 

Според информацията, автомобилът ще ускорява от нула до 100 км/ч за 4,8 секунди и ще развива максимална скорост от 240 км/ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ