Ето какви са резултатите от проверка за разхода на гориво на новите коли

  • 01.03.2024 11:50 /
  • 7966 /
  • 0
Ето какви са резултатите от проверка за разхода на гориво на новите коли

Австралийската автомобилна асоциация (AAA) проведе проучване за икономичността на автомобилите. Разходът на гориво на модели от различни класове е тестван в реални условия, съобщава Carscoops.

За тестване са избрани 13 модела, включително компактни градски автомобили, кросоувъри, седани и семейни миниванове. Те са проверени съгласно стриктната процедура, използвана за определяне на разхода на гориво по WLTP. Повечето са с по-голяма реална консумация от заявената.

Средно разликата между декларирания и действителния разход на гориво е сравнително малка - в рамките на 5%. За BMW X3 обаче е 20%: кросоувърът изразходва 8,9 литра на 100 км, въпреки че производителят посочва 7,4 литра на 100 км.

Специалисти назоваха най-добрите компактни електромобили за града СНИМКИ

В същото време Kia Carnival в теста показlа резултат от 6,0 литра на 100 км, което е със 7% по-малко от паспортните данни (6,5%). Но Hyundai i30 и Staria, MG HS и Toyota Camry имат почти еднакъв деклариран и действителен разход на гориво.

 

  Модел                                Заявен разход             Реален разход         Разлика

    Volvo XC40                      6,9 л/100 км                 7,6 л/100 км           –9%

 

Директорът на AAA Майкъл Брадли казlа, че тестове като тези са предназначени да помогнат на шофьорите да изберат автомобили, които ще им спестят стотици долари годишно от гориво. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ