Ето каква е визията на първият автомобил на Xiaomi, станаха ясни и характеристиките СНИМКИ

  • 24.12.2023 12:50 /
  • 3355 /
  • 0
Ето каква е визията на първият автомобил на Xiaomi, станаха ясни и характеристиките СНИМКИ

Производителят на смартфони ще започне развитието си на автомобилния пазар с електрическия седан Xiaomi SU7. Официалното му представяне ще се състои преди края на този месец като част от конференция, обявена от компанията.

Датата на провеждането й все още не е уточнена но според китайските медии това вероятно ще е на 27 декември, защото тогава ще станат 1000 дни, откакто Xiaomi обяви плановете си да пусне колата. 

В очакване на това събитие в мрежата бяха публикувани снимки на Xiaomi SU7 в три цвята. Но палитрата на корпуса на седана ще бъде по-голяма. Като минимум ще включва също така черно и бяло.

Размерите на Xiaomi SU7 са 4997 x 1963 x 1455 мм. Размерът на междуосието е 3000 мм. Джантите - 19 или 20 цола. Гуми - съответно 245/45 R19 и 245/40 R20.

Седанът ще се предлага на пазара със задно задвижване и задвижване на четирите колела. Мощността на версията със задно задвижване е 300 к.с., версията със задвижване на всички колела е 673 к.с.

Вижте какъв особен Mercedes има в автоколекцията на Арнолд Шварценегер СНИМКИ

Известно е, че основната версия на Xiaomi SU7 използва батерия BYD, докато топ версията използва батерия CATL. Собственото тегло на седана е 1980 кг. Максималната скорост е електронно ограничена на 210 км/ч.

Нова статистика: Шофьорите на тези коли попадат по-често в произшествия

Както беше съобщено по-рано от китайските медии, Xiaomi SU7 навлезе в петия етап на тестване на производствената линия (PT5) в завода BAIC в Пекин. Тестовото сглобяване на седана вече е стартирано. Те планират да произведат 300 тестови автомобила до края на декември. Серийното производство на Xiaomi SU7 ще започне през януари.

По-подробна информация за първия автомобил на Xiaomi ще се появи по време на официалната премиера.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ