Ето как в тази страна засрамват шофьорите и ги карат да паркират правилно СНИМКА

  • 03.11.2023 10:50 /
  • 9702 /
  • 1
Ето как в тази страна засрамват шофьорите и ги карат да паркират правилно СНИМКА

Ако паркирате колата си извън линиите, едва ли ще имате проблеми, а още по-малко глоби. Нещата обаче са малко по-различни в Китай, където властите са започнали да прикрепят големи вендузи към колите, за да засрамят жителите да ги накарат паркират правилно.

Не сме сигурни колко широко разпространен е този подход, тъй като Китай е огромна страна с почти двайсетина провинции, които вероятно имат различни разпоредби и правила за паркиране.

Голяма вендуза е прикрепена към вратата на водача и кабел, идващ от нея, се увива около страничното огледало. Вероятно кабелът е там, за да гарантира, че вендузата няма да падне на пътя, ако по някакъв начин се отдели от вратата.

Устройството има таймер и GPS вътре, а жителите могат да ги премахнат само след като платят глоба за паркирането.

Евтин японски електромобил "отвя" колите на конкурентите ВИДЕО

Използва се таймер за проследяване на броя дни, в които устройството е било прикрепено: колкото по-дълго го оставите включено, толкова по-голяма е глобата. А пък GPS ще се използва за намиране на нарушителя.

Ясно е, че вендузата има по-голям социален ефект от обикновената глоба за паркиране: водачът трябва да се чувства неудобно при шофиране с вендуза, закрепена за колата.

 

 /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • maxx
    03.11.2023 13:34
    Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:---->> http://gg.gg/medicbg