Ето как Tesla тества електромобилите си при силни студове ВИДЕО

  • 04.09.2023 8:17 /
  • 2336 /
  • 0
Ето как Tesla тества електромобилите си при силни студове ВИДЕО

Tesla показа тестове на електрическите си автомобили в пронизителен студ. Автопроизводителите подлагат всеки свой модел на сериозни изчерпателни тестове, успешното завършване на които гарантира стартирането на масовото производство.

По-рано Tesla пусна видео за управление на електрическите си превозни средства в Близкия изток при пареща жега, а този път клипът показва тестове отвъд Арктическия кръг при силни студове.

Тестовете се провеждат в условия на 30-градусов студ, което ви позволява да оцените всички компоненти на машината.

В Норвегия, над Арктическия кръг, американският автомобилен производител тества работата на своите електрически превозни средства и техните системи при минусови температури, за да се проверят на първо място работата на електродвигателите и батерията.

Батерията не трябва да губи сериозно ефективността си на студ, а също така трябва да работи и да се зарежда безпроблемно в тежки условия. Оценява се и ефективността на климатичната система, предназначена за бързо затопляне на кабината и поддържане на комфортна температура в нея.

Тестват се въздушно окачване, различни електрически задвижвания, както и системи за подпомагане на водача. Заедно с електродвигателите те трябва да работят ефективно и безопасно на сняг, лед и смесени повърхности.

КОМЕНТИРАЙ