Ето как ще изглежда бюджетният електрически кросоувър Dacia СНИМКИ

  • 16.07.2020 8:50 /
  • 11685 /
  • 0
Ето как ще изглежда бюджетният електрически кросоувър Dacia СНИМКИ

Румънската компания Dacia, която е част от концерна Renault, се готви да пусне бюджетен електрически кросоувър. Това стана известно още през март тази година, но тогава производителят показа фотография на концепта, а сега в мрежата са били публикувани патентни изображения на серийната версия Spring.

Съдейки по снимките, серийният Spring до голяма степен повтаря едноименния концепт. Разликите са в липсата на специални накладки на предната и задната броня, различен дизайн на втория ред фарове и отсъствието на лого с названието на модела. Каква окончателна форма обаче ще приеме първият електрически кросоувър на марката, ще стане известно по-близо до премиерата.

Също така си струва да се отбележи, че външно Dacia Spring прилича на кросоувъра Renault City K-ZE, продаван в Китай. Очакваният бюджетен модел обаче няма да е предназначен за Китай, а за европейския пазар.

Фотошпиони заснеха за първи път на пътя новата Dacia Logan СНИМКИ

Електрическият кросоувър е много компактен. Spring има дължина 3,75 метра и ширина 1,58 метра. Тъй като новият продукт ще бъде базиран на платформата City K-ZE, той ще получи съответната силова установка - електромотор с мощност 45 конски сили. Запасът за пробег от 200 километра ще бъде осигурен от батерия с капацитет 26,8 кВт / ч.

Очаква се компактната електрическа Dacia да излезе на пазара през 2021 г., въпреки че серийната версия ще бъде представена през тази година.

 

 

КОМЕНТИРАЙ