Ето как се прави детайлинг на стар танк ВИДЕО

  • 25.04.2022 9:30 /
  • 28216 /
  • 1
Ето как се прави детайлинг на стар танк ВИДЕО

Специалистите по детайлинг на автомобили не се страхуват дори и от най-мръсните превозни средства - отвън, под капака, в салона, но едно е да се почисти обикновена кола и съвсем друго е , когато трябва да лъснеш до блясък бронирана техника. 

За да провери майсторлъка на двама гурута в детайлинга, Top Gear даде на специалистите осем часа, за да почистят отвътре и отвън FV432 - британски бронетранспортьор от 60-те години на миналия век, който след края на военната си служба е станал музеен експонат в пейнтбол клуб. 

В края на 50-те години във Великобритания е била разработена верижната платформа, която е залегнала в основата на различни специализирани бойни машини - най-популярен е станал вариантът, произвеждан от 1962-ра до 1971-ва година във вида на бронетранспортьора FV432.

Общо са били произведени около 3000 бронирани машини от този тип. Те са били основната техника от този клас в британската армия през 60-те и 70-те години на миналия век, след което са отстъпили пред новия бронетранспортьор FV 510 Warrior. 

150-тонната машина има екипаж от двама души и може да превозва до 10-има войници в херметичния си брониран корпус. С оглед на това, че FV432 е базиран на шаси с вериги, а военнослужещите (вече играчи на пейнтбол) не следят много много за чистотата на своята екипировка, то майсторите на детайлинга доста ще трябва да се поизпотят, докато почистят машината. 

Особено ако се обърне внимание на това, че вътрешността на машината разполага с голям брой тайни ъгълчета, в които постоянно се натрупва мръсотия.  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Tonk
    27.04.2022 13:19
    150-тонна?