Ето как бързо и лесно да проверите качеството на бензина на самата бензиноколонка

 • 21.09.2022 9:28 /
 • 7141 /
 • 5
Ето как бързо и лесно да проверите качеството на бензина на самата бензиноколонка

Докато автомобилната индустрия бързо върви към електрификация, у нас изкопаемите горива като бензин и дизел все още са си на мода и тази тенденция едва ли ще се промени скоро, пише Факти бг.

А опитните водачи на такива превозни средства добре знаят, че надеждността на частите по двигателя до голяма степен зависи от качеството на горивото. не е тайна и, че у нас много бензиностанции предлагат некачествени горива. Но как да разберем дали бензинът е качествен? 

Ако имате съмнения в качеството на горивото трябва преди да заредите да извършите един прост и много лесен тест, за да проверите горивото, с което зареждате автомобила си. Принципно тестването на чистотата на бензина и дизеловото гориво изисква някои инструменти, които са трудни за получаване, но има и по-лесен метод.

Чрез него можете да проверите качеството на бензина без инструменти. За да направите това ви трябва единствено хартия. С нея трябва да почистите добре пистолета на бензиноколонката, така че да няма следи от мръсотия по него.

След това взимате парче филтърната хартия и капвате капка бензин от дюзата върху филтърната хартия. Бензинът трябва да се изпари в рамките на две минути и да не остави никакви петна по хартията. Но ако тази капка бензин остави тъмен пигмент върху филтърната хартия, тогава бъдете сигурни, че бензинът е "подправен".

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Марто
  21.09.2022 12:36
  Мда, докато чакате, ще ви ошамарят тия дето са зад вас и тия дето работят на бензиностанцията, а това с теста е пълна глупост, в бензина, както и дизела има доста добавки, освен вода разбира се и е повече от ясно че няма да е чист
 • Марто
  21.09.2022 12:36
  т.е. обикаляйте по бензиностанциите и ако намерите някакво съвпадение в глупостите по-горе повторете теста след 2 седмици и продължете да търсите следващата чиста бензиностанция.
 • Митко
  22.09.2022 8:40
  Ама защо скъп бензин. Като от една бъчва го точат.
 • hdhd
  23.09.2022 18:39
  Уволнете неграмотния драскач, който е писал тази щуротия!!
 • VVV
  25.09.2022 10:55
  Някъде по моторджийските сайтове бях чел, че ако бензинът е истински 100 грама се изпаряват без остатък за броени часове. Пробата в метална ваничка показа, че на дъното остава някаква прозрачна мазно-лепкава субстанция...