Ето го "най-злият" и мощен Golf ВИДЕО

  • 02.11.2020 9:11 /
  • 8208 /
  • 0
Ето го "най-злият" и мощен Golf ВИДЕО

Германският концерн "WV" показа новото поколение "зъл" Golf R, който е оборудван с двулитров турбо двигател, но все още не е обявен официално. В Европа поръчките за модела ще започнат да се приемат почти веднага след дебюта.

Като цяло видеото, в което мига новият Golf R, беше публикувано в мрежата още в средата на октомври, но глобалният офис на Volkswagen го публикува едва сега. 


Volkswagen потвърди, че новият Golf R е получил бензиново турбо EA888 от серия 2.0, адаптивно окачване DCC, електронни блокировки на диференциала XDS и задвижване на четирите колела „със селективен контрол на въртящия момент на задния мост“. Динамичните характеристики все още не са обявени, а компанията само каза, че новото поколение Golf R ще бъде най-мощната версия в историята на модела.

По неофициални данни двулитровият турбодвигател на Erki произвежда 333 к.с. Въпреки че има и друга прогноза - някои чуждестранни медии смятат, че моделът е получил версия с 320 конски сили (420 Нм), като Arteon R. Предишният VW Golf R се предлагаше с „турбо четири“ 2.0 с мощност 300-310 к.с. (380-400 Нм), със 7DSG кутия и може да вдигне до 100 за 4,7 секунди. Максималната скорост е 250 км / ч.

Golf R има по-агресивен вид от Golf GTI, Golf GTD, Golf GTE хибрид и Golf GTI Clubsport, хоризонтални ивици в долната решетка вместо пчелна пита и четири двойни изпускателни тръби.

Междувременно до 2023 г. VW Golf също може да получи екстремна модификация на R Plus с възвръщаемост от около 400 к.с.

 

КОМЕНТИРАЙ