Електрически Cadillac Escalade: Ново ВИДЕО и премиерна дата

  • 22.06.2023 9:54 /
  • 2516 /
  • 1
Електрически Cadillac Escalade: Ново ВИДЕО и премиерна дата

Cadillac показа електрическия Escalade на видео и разкри датата на дебюта му. Премиерата на SUV ще се състои на 9 август 2023 г. в Детройт, където през следващата година ще бъде организирано сглобяването на новата кола.

Електромобилът Escalade с префикса IQ ще запази редица характерни черти, но ще заимства и елементи от други "зелени" Cadillac - кросоувъра Lyriq и луксозния лифтбек Celestiq.

В тийзър видеото можете да видите някои подробности за "преоткритата икона".

Escalade IQ е получил джанти със сложен дизайн и задница с диодни стопове във вид на светлинна лента в духа на Cadillac Celestiq, както и щепсел на мястото на решетката с динамичен светлинен модел и светеща емблема. Отстрани се виждат вертикални оптични елементи, които мигрират от версията с ДВГ на Escalade към електрическата.

Досега Cadillac позволяваше да се гледа в кабината само през стъклото на панорамния покрив. Вътре може да се види големия екран на мултимедийната система, който прилича повече на дисплея в  Lyriq, отколкото на гигантския 55-инчов панел на Celestiq.

Известно е, че електрическият Escalade IQ ще се сглобява в Детройт, както и GMC Hummer EV, с който новата кола ще споделя платформата Ultium (тя също е в основата на Lyriq и Celestiq). Все още няма данни за "екстрите", но се очаква базовата версия на Escalade да може да измине поне 640 километра с едно зареждане.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Човек
    24.06.2023 17:20
    Кенеф за който ти трябва "Ц" категория