Експертите посочиха най-здравите китайски марки

  • 21.03.2023 8:17 /
  • 6631 /
  • 0
Експертите посочиха най-здравите китайски марки

Китайската мрежа за качествен контрол на автомобили заедно с администрацията по регулиране на пазарите определи най-надеждните местни автомобилни марки за 2022 година, пише Факти бг.

Експертите са оценявали автомобилите по пет критерия, а именно оплакванията на собствениците, рисковете от технически проблем, статистика на надеждност и увреждане на околната среда, като отделно са оценявани конвенционалните и електрическите автомобили.

Първото място за надеждност отива при съюза Dongfeng-Honda, докато втори се нареждат от FAW-Volkswagen. Съюзите между световни и китайски компании продължават с GAC-Mitsubishi на трето място. Четвъртата позиция се заема от Volvo, а в десетката можем да открием още Hongqi, GAC-Toyota, Cadillac, FAW-Toyota и FAW-Audi.

В същото време експертите са направили и анти-рейтинг по същите критерии като в него се срещат марки като Jetour, BAIC, SAIC-Skod, Baojun, Chery, FAW-Bestune, Kaiyi, Changan-Mazda, Exeed, Beijing-Hyundai и Beinjing-Benz. Най-честото оплакване тук е за качеството и непокриването на очакванията на клиентите.

 

КОМЕНТИРАЙ