Експертите не съветват да купувате тези джипове: Какво не е наред с тях

https://auto.blitz.bg/novini/ekspertite-ne-svetvat-da-kupuvate-tezi-dzipove-kakvo-ne-e-nared-s-tyax Auto.blitz.bg
Експертите не съветват да купувате тези джипове: Какво не е наред с тях

SUV моделите винаги са били много популярни сред шофьорите поради тяхната мощност, пространство и способност да преодоляват трудни пътни условия. Не всички от тях обаче са еднакво добри.

Има модели, които, въпреки че са атрактивни и рекламирани, имат редица значителни недостатъци, които ги правят лош избор за потребителите. GO Banking Rates говори за 7 от тях.

Ленд Роувър Рейндж Роувър

Ако човек си купи скъп и стилен автомобил, вероятно очаква той да бъде надежден и издръжлив. Ако обаче сте избрали Land Rover Range Rover, гарантирано ще бъдете принудени да харчите големи суми, за да го ремонтирате и поддържате в перфектно състояние.

Собствениците на SUV често съобщават за преждевременно износване на спирачките, изтичане на вода през предното стъкло, ненужно активиране на датчика на окачването и неизправност на спирачната система.

Шевролет Блейзър

Когато купувате SUV, трябва да се уверите, че той е не само достатъчно надежден, но и безопасен. Недостатъчният брой системи за безопасност може да доведе до наранявания, големи разходи за лечение и дори смърт.

За съжаление, Chevrolet Blazer е един от най-опасните SUV автомобили. Затова експертите силно съветват да не попадате в инциденти на този автомобил.

Джип Гранд Чероки

Джиповете обикновено се купуват от хора, които пътуват много или имат голямо семейство. Във всеки случай такава кола трябва да осигури най-добрата надеждност. Но Jeep не може да гарантира надеждно пътуване при модели като Grand Cherokee или Renegade.

Въпреки че това превозно средство е доста популярно, то често се сблъсква с проблеми, които водят до скъпи ремонти. Джипът също така има доста висока смъртност сред шофьорите, ако попаднат в катастрофа.

БМВ X5

BMW X5 е друг SUV от висок клас, който може да опустоши банковата ви сметка с течение на времето.

Автомобилът има сложна електроника, която често се поврежда и изисква скъпи ремонти. Също така, тъй като X5 се счита за луксозен, разходите дори за рутинна поддръжка са твърде високи.

Форд Експлорър

Explorer не е SUV, който да си купите, ако сте с ограничен бюджет и искате кола, на която можете да разчитате. Той има проблеми с трансмисията и надеждността на двигателя.

Новите модели от 2022 г. обикновено се изтеглят поради лоши горивни системи, проблеми със силовия агрегат, спирачките и електрическите системи.

Dodge Journey

Dodge Journey е друг SUV, който има тенденция да се обезценява бързо и има технически проблеми. Също така, много модели от 2009 до 2018 г. изпитват проблеми с прегряването на двигателя.

За съжаление, дори автомобили с доста нисък пробег се сблъскаха с такива проблеми.

Mercedes-Benz SUV

Джиповете са създадени за дейности на открито, офроуд, къмпинг и т.н., така че луксозните модели като джиповете на Mercedes-Benz нямат смисъл и като цяло са доста надценени.

Освен това те се нуждаят от ремонт много по-често от по-евтините си колеги. А също и за тяхната поддръжка ще ви трябват маркови резервни части, инструменти и дори течности, които струват много по-високо от пазарната стойност на такива материали.

Горещи

Коментирай