Експертите на MotorEasy казаха кои са най-ненадеждните бензинови коли втора ръка

  • 13.09.2023 8:07 /
  • 59601 /
  • 4
Експертите на MotorEasy казаха кои са най-ненадеждните бензинови коли втора ръка

Автомобилистите посочиха най-ненадеждните употребявани автомобили с бензинови двигатели. Поредното проучване бе проведено от журналистите на британското издание Whatcar.com съвместно със застрахователната компания MotorEasy.

В проучването са участвали 25 хиляди собственици на автомобили с бензинови двигатели. Анкетираните разказаха за проблемите, с които са се сблъскали през последните две години. В резултат на това експертите са съставили списък с най-проблемните автомобили на вторичния пазар.

Антирейтингът започва с Opel Astra, 44 процента от чиито собственици са се сблъскали с проблеми през последните две години.

Собствениците посочиха най-честите дефекти като проблеми с акумулатора, електрическата система, както и изпускателната система, скоростната кутия и окачването.

Следващият в списъка е Mercedes-Benz C-Class. 46 процента от собствениците на автомобили са имали проблеми с управлението на седана. По-специално шофьорите се оплакаха от проблеми с изпускателната система и електрическите системи.

Експертите посочват Nissan Qashqai като друг ненадежден модел. Най-често японският кросоувър е имал проблеми с двигателя, климатика, както и с акумулатора и електричеството.

Освен това шофьорите са недоволни от Skoda Octavia. Собствениците на чешкия лифтбек масово се оплакаха от дефекти по двигателя, акумулатора, както и по окачването и електрическите компоненти.

Последният модел в списъка с проблемни бензинови автомобили е MINI хечбек, който се произвежда от 2007 до 2014 г. Почти половината от собствениците на автомобили са имали повреди на електрическата система и проблеми с двигателя през последните две години.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ала-бала
    13.09.2023 11:19
    Алабализъм. Дайте и година на производство, и модел на двигателя към тези твърдения.
  • Ала-бала
    13.09.2023 11:23
    Какви по-точно проблеми по двигателя? Половината от тези оплаквания вероятно са "Кой ми сра в гащите?".
  • Чико
    13.09.2023 17:57
    Не виждам някой да се оплаква от ЛАДА!
  • Шкод
    13.09.2023 19:26
    Да, но за сметка на това реват от Шкода, най скапаната кола след Неудачия