Експертите на MotorEasy казаха кои са най-ненадеждните бензинови коли втора ръка

https://auto.blitz.bg/novini/ekspertite-na-motoreasy-kazaxa-koi-sa-nai-nenadezdnite-benzinovi-koli-vtora-rka Auto.blitz.bg
Експертите на MotorEasy казаха кои са най-ненадеждните бензинови коли втора ръка

Автомобилистите посочиха най-ненадеждните употребявани автомобили с бензинови двигатели. Поредното проучване бе проведено от журналистите на британското издание Whatcar.com съвместно със застрахователната компания MotorEasy.

В проучването са участвали 25 хиляди собственици на автомобили с бензинови двигатели. Анкетираните разказаха за проблемите, с които са се сблъскали през последните две години. В резултат на това експертите са съставили списък с най-проблемните автомобили на вторичния пазар.

Антирейтингът започва с Opel Astra, 44 процента от чиито собственици са се сблъскали с проблеми през последните две години.

Собствениците посочиха най-честите дефекти като проблеми с акумулатора, електрическата система, както и изпускателната система, скоростната кутия и окачването.

Следващият в списъка е Mercedes-Benz C-Class. 46 процента от собствениците на автомобили са имали проблеми с управлението на седана. По-специално шофьорите се оплакаха от проблеми с изпускателната система и електрическите системи.

Експертите посочват Nissan Qashqai като друг ненадежден модел. Най-често японският кросоувър е имал проблеми с двигателя, климатика, както и с акумулатора и електричеството.

Освен това шофьорите са недоволни от Skoda Octavia. Собствениците на чешкия лифтбек масово се оплакаха от дефекти по двигателя, акумулатора, както и по окачването и електрическите компоненти.

Последният модел в списъка с проблемни бензинови автомобили е MINI хечбек, който се произвежда от 2007 до 2014 г. Почти половината от собствениците на автомобили са имали повреди на електрическата система и проблеми с двигателя през последните две години.

 

Горещи

Коментирай
4 Коментара
Ала-бала
преди 10 месеца

Алабализъм. Дайте и година на производство, и модел на двигателя към тези твърдения.

Откажи
Ала-бала
преди 10 месеца

Какви по-точно проблеми по двигателя? Половината от тези оплаквания вероятно са "Кой ми сра в гащите?".

Откажи
Чико
преди 10 месеца

Не виждам някой да се оплаква от ЛАДА!

Откажи
Шкод
преди 10 месеца

Да, но за сметка на това реват от Шкода, най скапаната кола след Неудачия

Откажи