Експертите казаха кои са най-добрите автомобили на възраст до 10 години

  • 29.01.2020 7:46 /
  • 20574 /
  • 1
Експертите казаха кои са най-добрите автомобили на възраст до 10 години

Специалистите от автомобилния бранш и обикновените автомобилни ентусиасти изготвиха списък на автомобилите на 10-годишна възраст, чиято цена започва от 7000 лева, и които и до днес се смятат за най-добрите в своя сегмент. 

Трябва да се отбележи, че въпреки датата на производство, по-голямата част от и в момента са доста популярни. 

Вижте най-добрите модели, които са "любимци" в тази категория. 

Volkswagen Polo

Класацията започва с Volkswagen Polo, на което със сигурност трябва да се обърнете внимание. Това е уважавана германска марка, има широк набор от полезни технически характеристики и доста ниска цена. Тя варира между 7000 лева за най-старите варианти и стига до 25 000 за най-модерните версии, които все още са в гаранция. 

KIA Sportage III и Hyundai ix35

Корейските паркетници с десетгодишен пробег до скоро се приемаха като технически сходни подобия един на друг, харесаха се на много шофьори заради интересния дизайн, високото ниво на оборудване и доста достъпните цени. 

Имат както бензинови, така и дизелови двигатели, които работят в комбинация с механична или автоматична скоростна кутия. 

На вторичния пазар те в момента се продават за около 12 000 - 15 000 лева. 

Peugeot 3008

Като добра и надеждна алтернатива на гореспоменатите корейци може да се посочи "французинът" Peugeot 3008. Неговите важни особености са високият просвет, доста просторния салон, интересният интериор, удачни и интуитивни уреди за управление. 

Важно е да се спомене и за 1.6-литровия турбо двигател, който се оказа доста надежден, особено в тандем с типичния японски автомат Aisin.

Това е отличен вариант с проверена история. Феновете на автомобилите днес могат да си позволят тази кола за около 17 000 лева. 

KIA Sorento II

Онези, които имат нужда от кросоувър с неголеми размери, естествено, биха обърнали внимание на KIA Sorento.

В дадената ситуация повод за гордост се смята удачният и според днешните стандарти външен вид и новият 2.2-литров дизелов двигател, който има максимална мощност от 200 конски сили. 

На вторичния пазар на коли автомобилите с такъв двигател не са толкова много, но все пак е възможно да се намери такъв модел - за добре поддържан екземпляр днес купувачът би се охарчил с около 25 000 лева. 

Chevrolet Camaro

Активните продажби на спортните купета тип Muscle cars върви в страната ни отдавна, но някак си очакванията относно качеството на салона, техническите характеристики и цената не се оправдаха. При това цената от тези критерии е най-важна - на нашия пазар за "Камаро" се иска толкова, колкото се иска за най-хубавите версии на купетата на марки като Мерцедес и BMW. 

На вторичния пазар най-често купуваната версия на "Камаро" е с 3.6-литров 6 цилиндров двигател. Тя струва около 29 000 лева. По-мощните варианти с 62.-литров 8-цилиндров двигател тръгват от 40 000 лева. 

Интересни варианти на всъдеходи 

За върлите любители на всъдеходите, естествено, има доста голям избор. Мнозина съветват поглед да се обърне към модернизирания Toyota Highlander II – за екземпляр с пробег от около 150 000 километра много купувачи искат около 37 000. 

Ford Explorer V – запазен автомобил с пробег до 200 000 километра ще ви струва между 23 000 и 32 000 лева. 

Nissan Patrol VI – една по-свежа кола с един собственик и пробег до 100 000 километра ще ви стъпи около 57 000

Как да си изберем автомобил на вторичния пазар?

Ако сме се спрели на марките в този ценови клас, то трябва да се замислим и върху критериите за избор. Как по-правилно да оценяваме тези коли преди покупката? 

Първоначално трябва да решим за какво точно ще ползваме колата. С каква цел ще я купуваме? 

Задължително трябва първо да оценим в първия етап на търсене на колата на вторичния пазар своите финансови възможности. Трябва да се знае: колкото е по-стара колата, толкова са по-малко шансовете тя да е в идеално състояние. 

Трябва да сте подготвени за това. Не си купувайте кола, която после не можете да продадете. Колата трябва да е ликвидна дори след определен период след нейната покупка. 

Най-добре е да се купи такова транспортно средство, което в бъдеще ще може да бъде продадено изгодно. 

Задължително проучете статистиката на продажбите и избирайте най-хубавите варианти във вашата ценова категория. 

Ако вече сте си харесали някои определени модели, задължително проучете опита на другите шофьори с тях. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • bbb
    30.01.2020 10:07
    Къде има Kia Sportage за 15 бона бе педали