Експерти: За нищо на света не купувайте тези малки градски коли

  • 18.01.2024 9:44 /
  • 9536 /
  • 0
Експерти: За нищо на света не купувайте тези малки градски коли

Съставен е списък на най-ненадеждните използвани хечбеци на световния пазар. Антирейтингът е изготвен от изданието What Car? съвместно със застрахователна компания MotorEasy, пише Факти бг.

Като част от проучването експертите анкетират повече от 20 хиляди собственици на автомобили тип хечбек, които са помолени да говорят за неизправностите, с които са се сблъскали през последните две години. Списъкът включва модели, които са добре познати на българските автомобилисти.

Експертите признаха Audi A1 за най-проблемния използван хечбек

Собствениците на немския модел често срещат проблеми с електрическото оборудване, навигацията и информационно-развлекателната система. В допълнение, шофьорите отбелязват слабата боя. В същото време за повечето шофьори ремонтните дейности отнемат много време.

Специалистите определят и Seat Ibiza като още един ненадежден хечбек

Сред основните проблеми собствениците на модела отбелязват неправилната работа на мултимедийната система, както и дефекти в работата на двигателя и изпускателната система. Половината от собствениците на Ibiza казват, че им отнема повече от седмица, за да завършат елементарни ремонтни дейности.

Opel Corsa затваря челната тройка на антилидерите

Основното оплакване на собствениците на хечбека е проблемната каросерия.

В същото време шофьорите отбелязват, че ремонтните дейности отнемат средно не повече от ден. Освен това списъкът с ненадеждни хечбеци включва Mazda 2, Fiat 500, Skoda Fabia, както и Volkswagen Polo и Ford Fiesta.

КОМЕНТИРАЙ