Експерти: Тези коли със сигурност ще поевтинеят през есента

https://auto.blitz.bg/novini/eksperti-tezi-koli-sas-sigurnost-shte-poevtineyat-prez-esenta Auto.blitz.bg
Експерти: Тези коли със сигурност ще поевтинеят през есента

При избора на надежден автомобил е важно внимателно да анализирате пазара, да проучите нивото на търсене и предлагане на различни модели. През последните години цените на новите и употребяваните превозни средства варират изключително на високи нива.

Анализаторите обаче подчертават, че през есента е вероятен значителен спад в цените на някои популярни модели. Емил Султанов, главен изпълнителен директор на Long Term Car в Сан Диего, разказа кои автомобили ще бъдат печеливша инвестиция.

Производителите вече доставят автомобили от 2025 г. на дилърите, което означава, че трябва да разтоварят тазгодишните модели, за да освободят място. Дилърите активно намаляват лихвените проценти, така че есента на 2024 г. може да е едно от най-добрите времена за закупуване на автомобил през последните години.

Toyota Camry

Ако търсите надеждна кола, не търсете повече от най-продавания седан в Съединените щати. Toyota Camry е известна със своята издръжливост и висока стойност при препродажба. Camry често се предлага с намаления в цените, тъй като дилърите се стремят да "пенсионират" текущата моделна година.

Honda Accord

Вторият най-продаван седан от среден клас в Съединените щати, според Kelley Blue Book, Honda Accord. Експертите очакват колата да се продава с отстъпка по същите причини като Camry. Цените на моделите са склонни да спадат през есента, тъй като дилърите искат да избегнат прехвърлянето на непродадените запаси за следващата календарна година.

Chevrolet Malibu

Malibu е висококачествен седан на Chevy, на който определено трябва да обърнете внимание. Компанията залага на електрически автомобили, като голяма част от производството ще бъде преобразувана за нуждите на Chevy Volt. Автомобилите, които са обречени да станат "вчерашни" на автомобилния пазар, се спират от производство. "Тъй като Chevy продължава да се фокусира върху своята гама от електрически превозни средства, модели като Malibu вероятно ще бъдат силно намалени тази есен", каза експертът.

Ford Escape

През 2025 г. Escape ще следва пътя на Malibu, така че следете за отстъпки тази есен. Стремежът на Ford към електрификация с модели като Mach-E може да доведе до по-ниски цени на бензиновия Escape, което го прави солиден избор за тези, които търсят универсален компактен SUV.

Mazda CX-5

През 2022 г. CarExpert съобщи, че липсата на полупроводници е принудила Mazda да се откаже от удобните функции в някои нива на оборудване на високо ценения CX-5. Оттогава обаче веригите за доставки се възобновиха, така че популярният компактен SUV на Mazda е чудесен избор за тези, които търсят комбинация от надеждност, производителност и стил.

Subaru Forester

През 2022 г. експертите на Torque News съобщиха, че само през октомври продажбите на Subaru Forester са се увеличили със 128%, тъй като подобрените вериги за доставки отново направиха възможно производството на пълен работен ден. Експертите смятат, че фабриките на Subura Forester са останали на висока скорост твърде дълго и купувачите ще се възползват от това. Цените на Forester може да паднат. Освен това Forester 2025 идва с актуализиран дизайн. 

Горещи

Коментирай