Експерти посочиха страните с най-скъпите и най-евтините кросоувъри

  • 08.03.2022 9:15 /
  • 2055 /
  • 0
Експерти посочиха страните с най-скъпите и най-евтините кросоувъри

Популярността на кросоувърите в целия свят е необичайно висока, но, вероятно, вие не се замисляте за влиянието на местоположението върху цената на тези автомобили. Цените варират в зависимост от страната, и един и същ модел може да струва двойно на купувачите в една страна, отколкото в други. 

Това се случва защото всички вносни автомобили се облагат с данъци и митнически такси, но в някои страни, като Сингапур например, цените на дребно може да са съществено завишени заради специалната политика на правителството.  

Експертите от компанията Zutobi решиха да намерят най-скъпото място за покупка на кросоувър, затова проучиха препоръчителните цени на най-популярния SUV в света - Toyota RAV4 във всяка една страна. Всичките цени са актуални към 10.02.2022 и са обърнати в долари.

Страните с най-високи цени на SUV

1. Сингапур — 133 492 долара

В Сингапур автомобили обикновено могат да си позволят само представителите на средната класа и богаташите - заради високите цени. Всичките транспортни средства в Сингапур се облагат с допълнителни регистрационни такси. Сумата зависи от пазарната стойност на автомобила. Друга причина за високите цени на автомобилите е държавното регулирано количество на колите.  

2. Норвегия — 49 910 долара 

Високите цени на SUV в Норвегия са резултат от данъци върху автомобилите с ДВГ, въведени от правителството. Всеки внесен автомобил се облага с данък в размер на 25% и допълнителен данък върху покупката. За любителите на електромобили това е добра новина - 25-е процента данък върху тях не се разпространява.   

Великобритания - 44 579 долара. 

Страните с най-ниски цени на SUV

1. Канада — 22 614 долара.

Цената на доставката от големите страни производители на автомобили, като САЩ, в Канада е доста по-ниска, отколкото в Европа. 

2. Япония — 24 010 долара 

 

Родината на Toyota, Nissan, Honda, Mazda, Mitsubishi, Subaru и Suzuki — Япония също е една от най-развитите икономики в света. Благодарение на това японските SUV местно производство се предлагат на цени, доста по-ниски, отколкото в повечето европейски страни. 

3. Мексико - 24 700 долара

Макар и цената на  RAV4 в Мексико да е по-малка, отколкото в повечето други страни, малцина огат да си позволят тази кола, защото средната цена на автомобила в три пъти надвишава средната годишна заплата в страната. 

КОМЕНТИРАЙ