Експерти от „Фолксваген” огледаха неочаквани БГ терени за мегазавода си!

  • 03.04.2019 10:30 /
  • 25641 /
  • 8
Експерти от „Фолксваген” огледаха неочаквани БГ терени за мегазавода си!

Експерти от автомобилния концерн „Фолксваген” са огледали възможни терени в България, на които да бъде изграден бъдещият завод на компанията. Това твърдят високопоставени източници. 

Дойче веле: Гигантска инвестиция на Фолксваген в България?

Екипът е бил на посещение у нас през март, като на място се е запознал с обстановката в страната и с възможните места за евентуален строеж на нов завод.

Фабриката ще бъде с капацитет 1000 коли на ден, което ще превърне страната, в която ще бъде изградена, в най-големият производител на коли в ЕС.

Сред възможните терени, който се обсъждат, е земята на бившия металургичен комбинат „Кремиковци” и индустриална зона „Раковски”, която е част от „Тракия икономическа зона” край Пловдив, пише в . Труд.

Според източника подобна визита предстои и в Сърбия. 

Окончателното решение на ръководството на “Фолксваген” относно завода им на Балканите – дали ще се строи у нас или в Сърбия, ще бъде взето през май.

Фолксваген идва в България? В Сърбия казват друго.

Според експертите българските власти правят всичко възможно именно България да бъде избрана за бъдещата инвестиция.

Предвижда се заводът на Балканите да бъде с капацитет 1000 коли на ден, което ще превърне страната, в която ще бъде изграден, в най-големият производител на коли в ЕС. Планира се той да заработи до 2022 г., а инвестицията е на стойност около 1,4 млрд. евро. Във фабриката ще има 5 000 служители, от които до 650 инженери.

В края на миналата година от „Фолксваген” обявиха, че искат да преместят чешкото производство на друго място.

А заводът на дъщерната компания „Шкода” в Касини, Чехия да поеме сглобяването на Volkswagen Passat, Skoda Superb и Kodiaq. Това е част от стратегията на „Фолксваген” за производство на повече електромобили, които ще се правят в заводите в Емден и Хановер.

„Фолксваген“ обяви огромна новина за производството си през следващите 10 години

Преди дни темата коментира и премиерът Бойко Борисов, който заяви, че договорката на България с германската страна е да се пази пълна тишина до избора на държава за новия завод на „Фолксваген”, защото „този, който вдига най-много шум, няма да получи нищо”. / auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • бай Гъдю
    03.04.2019 11:33
    Що ми се чини, че възможния терен е в Сърбия?... То не беше ФИАТ, Рено, Москвич, Ровър, китайски... сега и ФауВе... А дано, ама надали!
  • хахахаха
    03.04.2019 12:29
    Лелелелееее,защо ли не ми се вярва..............
  • kojcho
    03.04.2019 13:01
    Сега ще се разбере , дали сме били в Европа , или всичко е било " кьор фишек " , т.с. измама на политиците ни ? Като се има предвид че сърбите са към Русия и са против Европа и САЩ ! Ще има време разделно , май !
  • кукуруку
    03.04.2019 16:55
    Терена хубаво,ами кадрите.Тези от Столипиново няма да правят по 1000 на ден,ами ще крадат по 1000 на ден.
  • Иван
    03.04.2019 17:01
    С един завод няма как да бъдем най големият произведител на коли в ес.Не пишете глупости!
  • Лошо ако е така
    03.04.2019 19:43
    Съвсем ще обезлюдим България. Какво пречи да е някъде в северна България.
  • Стефанов
    03.04.2019 21:30
    Прав е Боко. Много шум- няма Белене. Много шум- няма поток. И т.н.
  • СЛОНА
    03.05.2019 20:54
    МОЖЕ И ВЪВ ВИДИН НА МЕСТОТО НА ВИДАХИМ ИМА ДАЖЕ И ПРИСТАНИЩЕ КСЕТО ВСИЧКО ПУСТЕЕ ЕЙ ТАКА НА БРЕГА НА ДУНАВНА ВХОД В ВИДИН И ХАЛЕТА ИЗГРАДЕНИ С КИЛОМЕТРИ ПОКРИТА ПЛОЩ ТАКА САМО МОЖЕ ДА СЕ СЪЖИВИ СЕВЕРОЗАПАДА!!! нени питахте за НАТО и ЕС ПОСЛУШАЙТЕНИ ПОНЕ ДНЕС!!!