Експерти обявиха най-добрите джипове на ток

https://auto.blitz.bg/novini/eksperti-obyaviha-nay-dobrite-dzhipove-na-tok Auto.blitz.bg
Експерти обявиха най-добрите джипове на ток

Много шофьори обмислят в момента да преминат от бензинов автомобил към електрически автомобил. Той е едновременно по-екологичен и в много случаи по-евтин.

Но понякога е съмнително дали SUV с електрически мотор ще бъде ефективен. Експерти от британското издание на Autocar анализираха офертите в този сегмент и избраха десетте най-добри модела на 2024 г., които определено няма да ви подведат.

От достъпни модели до луксозни автомобили, този списък включва най-добрите опции, които отговарят на различни нужди и бюджети.

Skoda Enyaq

Журналистите определиха този модел като най-добрия електрически SUV, който можете да закупите днес. Той предлага оптималната комбинация от достъпност, практичност, обхват, лекота на използване и работа. Това е фантастичен универсален автомобил, много интелигентно усъвършенстван от 2021 г., когато е построен на платформата Volkswagen MEB и пуснат в производство. Топ серията беше наречена Enyaq 85 Edition, която има голяма батерия, която осигурява пробег от 560 км, както и почти цялото необходимо оборудване като базово.

КИА EV9

Ако търсите електрически SUV, а не по-евтин седан или хечбек, вероятно имате нужда от много място. И малцина се справят по-добре с вътрешното пространство от огромния Kia EV9. Разполага с удобни сгъваеми седалки, както и предно багажно отделение за съхранение на кабели. Kia EV9 също е страхотен електрически автомобил за шофиране. Версията с два двигателя предлага висока производителност, а специалните приставки на кормилото улесняват управлението на регенеративното спиране. EV9 е много стилен за седемместен SUV и предлага лукс, ефективност и добър пробег.

Polestar 3

Най-големият автомобил на марката, Polestar, също е един от най-добрите електрически SUV, които можете да си купите днес, и тук наистина има какво да харесате. Това е обширен, просторен електрически SUV с удобна кабина, пълна с технологии от следващо поколение. Освен това е мощен, защото предлага от 483 до 510 к.с. Енергията се доставя от батерия от 107 kWh, като автомобилът е в състояние да измине до 630 км с едно зареждане. В същото време батерията се зарежда със скорост до 250 kW. Вътре Polestar 3 е просторен и луксозен. Огромен сензорен екран, разположен в центъра на арматурното табло, е интегриран Google Maps, а също така е оборудван с безжична свързаност със смартфон в Apple CarPlay и Android Auto.

Форд Експлорър

Външният вид на този автомобил не е много вдъхновяващ, но всичко се променя, когато седнете зад волана. Базиран на платформата Volkswagen MEB, Explorer е нещо повече от преработен ID 4. Той превъзхожда много от своите конкуренти в управлението, включително Tesla Model Y, а интериорът му е стилно оформен и просторен. Той също така предлага отличен пробег за своя клас благодарение на батерия от начално ниво от 52 kWh, която лесно покрива 390 км. А усъвършенстваният агрегат от 77 kWh увеличава пробега до 600 км – най-високият пробег, наличен за всеки автомобил на платформата VW MEB.

КИА EV6

Kia EV6 е страхотен електрически SUV, който ще подхожда на цялото семейство. Той е лесен за използване и неочаквано бърз в мощната си спецификация. Той може да се похвали с огромен пробег от 580 км, а скоростта на зареждане също е почти най-добрата в своя клас - 258 kW. Мощността започва от 226 конски сили, което е повече от достатъчно за повечето шофьори, докато най-добрият Kia EV6 GT произвежда огромните 577 конски сили. Въпреки че механично е подобен на Hyundai Ioniq 5, EV6 като цяло е малко по-добър в управлението и предлага комфортно возене.

Tesla Model Y

Tesla Model Y очаква значителна актуализация, но засега все още предлага най-добрата в класа ефективност за електрически SUV. Пробегът на автомобила е доста приличен - 455 км за стандартната версия и 530 за версията с "дълги разстояния". Изключително минималистичният интериорен и екстериорен стил на Tesla не е подходящ за всеки. Но основните качества на автомобила са неоспорими - Model Y е много просторен за размера си, има добра цена и е бърз.

Hyundai Ioniq 5 N

Ioniq 5 N отива по-далеч от твърдо окачване и огромна мощност. Този автомобил, благодарение на гениалния си дизайн, знае как да включва и изключва захранването и ако желаете, може да симулира шестстепенна скоростна кутия и бензинов двигател. Всичко това благодарение на подсилената каросерия, правилния диференциал с ограничено триене на задния мост и адаптивните амортисьори. Hyundai Ioniq 5 N се адаптира перфектно към водача.

Mercedes-Benz EQE SUV

Съвременните автомобили, особено луксозните модели, са оборудвани със системи за подпомагане на шофирането. Не всички такива функции обаче са наистина полезни. Mercedes-Benz обаче беше първият производител, който предложи истинска адаптивна система за круиз контрол през 1999 г. и все още държи лидерството. Това важи и за електрическия SUV EQE SUV. А системи като асистент за поддържане на лентата и предупреждения за превишена скорост като цяло не се мешат и са достатъчно лесни за изключване.

GV70 Genesis

Електрифицираният GV70 е предназначен за шофьори, които искат луксозен, свръхбърз електрически автомобил, като същевременно запазват външния вид и усещането на традиционен автомобил. Има само една версия на модела с батерия от 77,4 kWh, която осигурява пробег от 450 км. Разбира се, това е малко зад настоящите лидери, но мощността му е 483 к.с. С тази мощност той ускорява до 100 км/ч само за 4,2 секунди. Интериорът все още е един от най-добрите в класа, благодарение на отличното качество на материалите, комфорта и шумоизолацията.

BMW iX

Със своите електрически превозни средства BMW се превърна в специалист по комфорт. BMW i7 спечели високия тест за луксозни автомобили, а същият талант присъства и в по-модерното BMW iX. Той има елегантно управление, висока производителност и приличен реален пробег. Междувременно интериорът напомня повече на голямо, ултралуксозно BMW i3, отколкото на спортни седани. Много повече прилича на стая за релакс с открити пространства, меки форми и по някои характеристики избор от необичайни, но доста атрактивни материали.

 

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Гледах
преди 19 часа

Авто шоуто в Шенжен и Чънду 2024 в Китай и мисля ,че там представиха много по добри джипове на ток

Откажи
DiKer
преди 12 часа

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx

Откажи