Експерти казаха как правилно да паркирате колата си в лошо време

  • 24.10.2023 9:17 /
  • 5043 /
  • 0
Експерти казаха как правилно да паркирате колата си в лошо време

Автомобилните експерти призовават участниците в движението да избягват паркирането под дървета и да избягват малки, тесни улички, които е по-малко вероятно да бъдат разчистени от клони или камъни.

Инструкторите по шофиране разкриха защо вероятно паркирате неправилно по време на буря и как това може да ви струва хиляди левове.

Малко шофьори знаят, че лошото паркиране може да доведе до огромни сметки за поддръжка . Експерти по двигатели посъветваха шофьорите винаги да паркират срещу вятъра, особено когато се очакват бури, пише The Sun .

Това е така, защото предната част на автомобила е по-вероятно да издържи на удар от отломки, издухани от силни ветрове, намалявайки вероятността от скъпи щети.

„Предната част на колата ви е много по-здрава от задната. Силните ветрове могат лесно да накарат колата ви да бъде ударена от всичко – от клони на дървета до отломки, причинявайки вдлъбнатини и драскотини по боята. Паркирайте с лице към вятъра, а не назад или странично, така ще намалите риска от щети“, обясняват те.

Освен това те призовават участниците в движението да избягват паркирането под дървета и да избягват малки, тесни пътища, които е по-малко вероятно да бъдат разчистени от клони или камъни.

Други важни съвети включват да държите ръцете си на кормилото през цялото време, да намалявате скоростта преди завоите и да оставяте допълнително място за велосипедисти и мотоциклетисти.

Всичко това намалява риска от отклонение от курса от силен страничен вятър, което потенциално може да доведе до бедствие.

По същия начин дръжте фаровете си ниско и удвоете спирачния си път, за да отчетете лошата видимост и хлъзгавите пътни настилки.

Селските райони често са по-уязвими и шофьорите трябва да бъдат особено внимателни, при това високите мостове и откритите магистрали също могат да представляват опасност.

Пътувайте при лошо време, само когато е необходимо, и бъдете в крак с предупрежденията за времето и официалните съвети за вашия район.

КОМЕНТИРАЙ