Експерт: С тези хватки ще направите колата по-скъпа при продажба

  • 07.02.2024 8:43 /
  • 2224 /
  • 0
Експерт: С тези хватки ще направите колата по-скъпа при продажба

Експертите ни разкриха  как да продадем колата си с най-голяма печалба. За да продадете автомобил на възможно най-висока цена, трябва да го приведете в отлично състояние, включително подмяна на консумативи и различни части, съветват те. 

На първо място, трябва да премахнете външните повреди по каросерията; по-специално малките драскотини могат да бъдат третирани с филцова кърпа и лак, както и с восъчен молив или боя от ремонтен комплект, сертифициран от производителя на автомобили.

Ако драскотината е дълбока, тогава трябва да се грундира и след това да се боядиса отново. Малките отчупвания боя могат да бъдат скрити с помощта на специални маркери, тубички с четки или специални комплекти за дълбоки дефекти.

Не забравяйте за бронята и другите пластмасови елементи на каросерията, тъй като те създават спретнат вид на автомобила, подчертават експертите.

„Ще бъде голям плюс, ако собственикът на автомобила, преди да продаде, замени такива евтини консумативи, като въздушен филтър или запалителни свещи и елиминира проблемите с електрозахранването, осветлението, климатичната система и различни електронни устройства“, казаха експерти.

Ако окачването трака много и двигателят е шумен, тези подозрителни звуци могат да изплашат потенциалните купувачи.

Препоръчително е да се поправят повреди по вътрешната тапицерия на автомобила, панелите на вратите и други интериорни елементи.

Ако има миризма, трябва да се отървете от нея. Не забравяйте да проверите маслото на двигателя и трансмисията, охлаждащата течност, спирачната течност и течността за сервоуправление. При необходимост допълнете до необходимото ниво.

Ако собственикът може да предостави история на редовна поддръжка, това ще бъде силен аргумент за продажба на най-високата възможна цена, категорични са експертите.

КОМЕНТИРАЙ