Експерт предупреждава: Голяма опасност с автомобилите втора ръка

https://auto.blitz.bg/novini/ekspert-preduprezhdava-golyama-opasnost-s-avtomobilite-vtora-raka Auto.blitz.bg
Експерт предупреждава: Голяма опасност с автомобилите втора ръка

Голям проблем се очертават новите изисквания за преминаване на автомобилите през Годишен технически преглед. Като се има предвид остарелия автомобилен парк в страната, много от колите ще останат на „трупчета“.

Местата, където уредите за измерване не са свързани със системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, няма да работят. Прекратява се възможноста за неправомерни действия и некоректна документация. Основната цел на промените е да бъдат избегнати манипулации.

Мненията са двупосочни. Има шофьори, които искат да спрат старите автомобили, които замърсяват околната среда, но и има такива, които нямат средствата, които да карат нови автомобили.

Държавата трябваше да даде информационна кампания, за да разясни какво предстои. Когато хората са по-запознати, няма да може да се спекулира с техните страхове, коментира в ефира на Нова нюз Румен Дунев, автомобилен експерт и собственик на пункт за ГТП.

Според него дори автомобил, който не може да премине ГТП, може да бъде отремонтиран.

Има автомобили, които са толкова амортизирани, че ремонтът ще струва колкото закупуването на нов автомобил. Бъдещите собственици на автомобили втора употреба, задължително да преминат през сервиз, тъй като пазарът ще се напълни с автомобили, които не могат да минат технически преглед, хубаво е да знаят в какво инвестират, посочи още Дунев.

Според автомобилния експерт качеството на горивото е фактор за определяне на състоянието на автомобила.

Много голяма част от автомобилите имат неизправна изпускателна система. Дори двигателят да харчи малко, ако има спукано гърне, автомобилът не може да премине ГТП. 

Препоръчвам на тези, които планират покупка на автомобил втора употреба задължително да го проверят, защото пазара ще се залее с такива, които не могат да минат ГТП.

Горещи

Коментирай
4 Коментара
Бричков
преди 1 месец

Дунчо май от ИА АА играят по твоята свирка имаш сервиз печелиш клиентела .Нали си голям майстор защо не коментираш заводските норми и тези поставени от незнайно Кой в Изпълнителната Агенция АА . Хората ако имат пари за нов-автомобил ще се мъчат ли със старите.Булгаристан сме ще ти пълнят гушката.Измислвме нови екоБулгаристански стандарти.

Откажи
kongozair
преди 1 месец

Вярно ли е, че в Италия на стари автомобили преустроени на пропан бутан признават евро 6. И ако да, защо в България не е възможно.

Откажи
Трошка
преди 1 месец

Държавноолигархичната мафия уреди как да ни дои с по - скъпи прегледи! И преди, и сега технически изправна кола е технически изправна! Новите им връзки с администрации не променят нищо! Само че в Европа прегледите са на всеки две години, а не ежегодно както в бандитската МутрочалгАрия: да се снася на системата, за да ни обезкостяват!

Откажи
4епа
преди 1 месец

Кой шибан педал измисли тая глупост

Откажи