Експерт посочи три колекционерски коли, които ще поскъпнат през следващите години

https://auto.blitz.bg/novini/ekspert-posochi-tri-kolekcionerski-koli-koito-shte-poskapnat-prez-sledvashtite-godini Auto.blitz.bg
Експерт посочи три колекционерски коли, които ще поскъпнат през следващите години

Автомобилният експерт Джони Брейтън препоръча три употребявани автомобила , чиято стойност ще нарасне, тъй като стават колекционерски предмети, пише Express .В скорошното си видео в Youtube експертът съветва да си купите Renault Clio V6 Renaultsport, което е много бързо.

„Понякога производителите на автомобили правят всичко възможно, за да създават автомобили, които ни напомнят колко добър живот бихме могли да имаме, ако всяка кола, която правят, беше създадена за забавление и точно това направи Renault, когато ни представи Clio V6 Renaultsport. Автомобил доказа, че златната ера на турбодвигателите не е била напразно.

Без съмнение колата ще струва много повече в бъдеще. Тя е била продавана с 2,9-литров V6 двигател, който произвежда 255 конски сили и ускорява за 5.6 секунди до 100 километра. 

Това прави автомобила най-мощният хотхеч на своето време, изпреварвайки Alfa-Romeo 147 GTA, което означава, че може да се нарече дори хиперхеч“, обяснява Брейтън.

Renault Clio V6 Renaultsport / снимка Wikipedia

Изданието отбелязва, че Renault Clio V6 Renaultsport е произвеждан от 2001 до 2005 г. и има много разлики от по-малко мощните версии. Поради факта, че са произведени около 3 хиляди бойки от този модел, Renault Clio V6 Renaultsport обикновено струва около 26 хиляди долара. С течение на времето обаче тази цифра може дори да се удвои.

Джони говори и за още един употребяван автомобил, който според него ще продължи да поскъпва, става дума за Subaru Impreza P1. Това е невероятно рядък вариант на спортния седан, който пожъна голям успех на рали сцената през 90-те години.

„Стойността на Impreza P1 нараства от доста време, отчасти благодарение на своята рядкост, а невероятно привлекателният външен вид на седана с две врати със сигурност помага за това.

Въпреки че 22B е кралят в света на Impreza, много ентусиасти ще кажат, че P1 е най-добрата кола, проектирана от ProDrive, за да убие пазара за JDM [японски вътрешни модели] Impreza, които се внасят в Обединеното кралство.

Само 1000 бройки са произведени и бих казал, че ако в  ProDrive не се бяха фокусирал върху това да ги направи наистина производителни, да дадат на колите по-широки калници и поведение, по-подобно на рали автомобили, цените щяха да бъдат още по-агресивни от днешните“, отбеляза експертът.

Subaru Impreza P1 / снимка Wikipedia

Брайтън най-накрая прикани шофьорите, които търсят модерно, високопроизводително купе, да инвестират в употребявано Alfa-Romeo 4C. Според него тази кола има атрактивен външен вид и история, които ще се харесат на колекционерите.

„Безусловно, тук има определени пристрастия, но, според мен, Alfa-Romeo 4C трябва да бъде включена в списъка, дори и да се наложи на колата да почака още малко, преди да получи своя класически статут. 

Със своята противоречива история, когато Alfa-Romeo не е приключила разработването на нито един свой автомобил, и със своите зашеметяващата каросерия от въглеродни влакна и впечатляващ външен вид, това е кола с история. Тя е невероятно забавна за шофиране, с изключение може би на скоростната кутия.

Това е кола за истински ентусиасти и съм сигурен, че с течение на времето все повече ентусиасти ще вдигнат цените още по-високо, което ще бъде улеснено от рядкостта на този автомобил“, подчерта той.

Alfa-Romeo 4C / снимка Wikipedia

Още съвети от автомобилни експерти

Преди това опитният механик Скоти Килмър посъветва шофьорите да закупят една надеждна употребявана кола . По думите му никога не е виждал този модел кола да се разваля.

„Ако тя (колата) някога се повреди, ще трябва да отделите малко пари, но от друга страна, никога не съм виждал система като тази да се повреди. Стига да не карате през пет фута вода и наводняване на цялата кола, наистина е добра." системата се произвежда от дълго време, тази кола е от 2015 г. и никога не съм я виждал да се поврежда", увери механикът.

Скоти Килмър също сподели надеждна употребявана кола , която е икономична за използване. Според него става дума за второ поколение Honda Jazz.

„Върви страхотно, превключва страхотно, но ще забележите едно нещо в тези Хонди. Те са сравнително твърди за шофиране и ще усетите неравностите, когато ги минавате – това е икономична кола. Никога, повтарям, никога не купувайте кола като тази и не очаквайте наистина гладко возене“, предупреди експертът.

Горещи

Коментирай