Експерт каза защо шофьорите искат бензинови коли, а не електромобили

  • 23.10.2023 9:40 /
  • 33076 /
  • 1
Експерт каза защо шофьорите искат бензинови коли, а не електромобили

Експерт по електрически автомобили посочи четири причини, поради които шофьорите избират да купуват бензинови и дизелови автомобили пред електрически те такива.

Много хора се колебаят да преминат от конвенционален двигател към електрически. Нови данни показват, че шофьорите са загубили вяра в пазара на електрически превозни средства, пише The Sun.

Сега данните, събрани от eBay Motors Group, показват, че шофьорите имат четири основни притеснения, от разходите до изминатите километри.

В проучване сред 2000 купувачи, почти половината (43%) казват, че цената на електрическите превозни средства е твърде висока.

Въпреки това има много доказателства, че управлението на електрическа кола всъщност е много по-евтино от управлението на конвенционална кола. Изследванията показват също, че голям процент от шофьорите са загрижени за качеството на батериите на електрическите превозни средства.

Притесненията относно производителността включват притеснения относно ограничения пробегт, бързото изтощаване на батерията и проблеми със зареждането.

Вече е общоизвестно, че производителността на батерията на EV страда при по-екстремни метеорологични условия. По-ниските температури могат да доведат до по-бавно зареждане с и намален пробег.

Междувременно по-топлите условия може да помогнат за ускоряване на зареждането, но работата с променлив ток няма да направи нищо за запазване на очаквания пробег. Въпреки това, по-новите EV модели обикновено имат пробег от над 200 мили, което означава, че е малко вероятно да останете без заряд.

А електрическите превозни средства с най-дълъг пробег на пазара биха могли дори да позволят на шофьорите да изминат цели 464 мили с едно зареждане.

Други респонденти в проучването са загрижени за разходите за поддръжка. Въпреки това, собственичка на електрически автомобил сподели съвет за купувачите на първи електромобил и каза, че грижата за такъв изисква много по-малко усилия.

Междувременно 28 процента от анкетираните признават, че са били обезпокоени от бедната гама на по-старите модели, докато 15 процента са загрижени за по-ниските стойности при препродажба.

Луси Тугби, главен маркетинг директор в eBay Motors Group, казва: „Тъй като нарастващите регистрации на нови електрически превозни средства постепенно водят до по-големи обеми на пазара на употребявани автомобили, купуването на употребявани автомобили се превръща в реалистично решение за нарастващ брой купувачи на автомобили.

Нашите изследвания показват че двама от всеки трима души, на които им предстои решение за закупуването на електрическо превозно средство като следващо превозно средство, реалистично ще обмислят закупуването на употребявано превозно средство, въпреки че действителната цена на покупката остава основна бариера за мнозина.“

Изследването установи също, че двама от трима купувачи, обмислящи преминаване към електрическо превозно средство, биха избрали употребявана кола.

Освен това употребяваните автомобили са по-популярни сред жените, отколкото сред мъжете в проучването. Тези, които вече карат бензинови или дизелови автомобили, казват, че биха избрали и употребявана електрическа кола. Но само 18 процента от настоящите собственици на електромобили казаха, че биха направили същия избор.

Съвети за електрически автомобили

Въпреки че има глобална тенденция електрическите автомобили да заменят други автомобили в бъдеще, те дори не са сравними с дизеловите автомобили в момента. Това мнение изрази автомобилният експерт Мат Уотсън от Carwow.

Скоти Килмър, който има 55-годишен опит като механик, каза, че скорошната гореща вълна в Тексас е подчертала голям проблем със зареждането на електрически превозни средства. Вятърните турбини в щата трябваше да преустановят временно работа и жителите на щата останаха без електричество известно време.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • vved
    23.10.2023 19:44
    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно похладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много сперма и повишена издръжливост и тестостерон--- https://mub.me/medik