Експерт каза кога почистването на колата от лед „ще ви струва доста скъпо“

  • 23.01.2024 8:56 /
  • 4251 /
  • 0
Експерт каза кога почистването на колата от лед „ще ви струва доста скъпо“

Автоексперт реши да сподели варианти за почистване на автомобила от сняг и лед. Той сподели своите знания и съвети как правилно да почистите леда от колата си, без да навредите на повърхностите ѝ.

Първо, експертът настоява, че използването на каквито и да било четки или стъргалки е строго непрепоръчително. Той обяснява, че тези инструменти могат да оставят драскотини по боята на автомобила, което не само разваля външния ѝ вид, но и води до корозия в увредените места.

Второ, автомобилният експерт предупреждава да не се използва гореща вода за загряване на колата. Той посочва, че внезапните промени в температурата могат да причинят пукнатини в стъклата на автомобилите, което е много скъп проблем.

Според експерта най-доброто решение за премахване на леда от автомобила е използването на предно стъкло с електрическо отопление, ако има такова. Това ще осигури добра видимост и няма да повреди повърхността на автомобила.

В заключение Шапарин препоръчва най-оптималния начин за почистване на сняг и лед от вашия автомобил.

За да направите това, трябва да включите отопляемото предно стъкло, за да осигурите видимост, след което да влезете на топло място с колата (като подземен гараж) и да я измиете под високо налягане, което ще премахне всички останали лед и мръсотия от каросерията. 

КОМЕНТИРАЙ