Експерт каза как да изберем читав Opel Antara с пълно задвижване

  • 29.11.2023 11:03 /
  • 14936 /
  • 1
Експерт каза как да изберем читав Opel Antara с пълно задвижване

Кросоувър с пълно задвижване на колелата за около 10 000 лева – има ли нещо достойно за тази цена, останало на пазара на употребявани автомобили? Експерт отговоря на този въпрос и посочва Opel Antara като един от добрите варианти.

Нека припомним, че това е близък роднина на Chevrolet Captiva, който струва колкото "модната" Mokka, но е по-голям: дължина - 4596 мм, просвет - 200 мм, багажник - 370 литра.

За около 10 000 лева можете да намерите кола с пробег под 200 хиляди километра. Избор на мощност на двигател: атмосферни 2.4 (167 к.с.) и 3.0 V6 (249 к.с.), както и дизел 2.2 във варианти със 163 к.с. с ръчна скоростна кутия или 184 к.с. с автоматична скоростна кутия.

Експертно мнение:

— Ако се фокусирате върху ресурса и минимизирането на инвестициите в ремонти, тогава дизелът и V6 не са най-добрият избор. Дизеловият двигател, в допълнение към типичните капризи, е надарен с бързо разтягане на веригата за синхронизация, слаба амортисьорна ролка на коляновия вал и повреди на стартера.

V6 има директно впръскване и много въглеродни отлагания. 2.4 е с разпределено впръскване, което е по-просто и надеждно. Въпреки че също се случват изгаряния на масло, животът на веригата за синхронизация е нестабилен и фазовите регулатори са нестабилни.

Автоматикът е останал само този на GM 6T40/6T45, до 2013 г. в модернизираната версия - с проблемен пружинен пръстен и бързо износващи се втулки.

Склонност към прегряване (монтирайте допълнителен радиатор). Така че най-рационалната комбинация за пробег от до 200 хиляди и повече изглежда е 2.4 с ръчна скоростна кутия.

Шасито е здраво и издръжливо, кормилната рейка не толкова. Има няколко типични проблеми с електрониката. Купето е идеално защитено от корозия.

Като цяло това е добър немски автомобил с минимален набор от проблеми, обобщава експертът.

Ниските цени се обясняват с това, че Антара не е модерна, а частите са скъпи...

Какво друго има в същата категория и за същите пари? Може да напишете в коментарите. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Expert
    29.11.2023 20:27
    Който и да е японски СУВ е в пъти по-добър вариянт от тази Антара/Каптива!