Експерт изясни какво представлява най-евтиният електромобил в света ВИДЕО

  • 08.11.2020 9:20 /
  • 19364 /
  • 1
Експерт изясни какво представлява най-евтиният електромобил в света ВИДЕО

Китайската Changli Nemeca е известна като най-евтината електрическа кола в света. Това „чудо“ стана известно, след като редакторът на сайта Jalopnik го намери в сайта за продажби Alibaba и го донесе в Америка. Самата машина струвала само $ 930, като още около 300 са заплатени за батерията.

Changli Nemeca е вид продукт, за който хората обикновено казват, че е „произведен в мазето или гаража на чичо Ляо“. Автомобилите се произвеждат почти ръчно, "на коляно", в количество от няколкостотин годишно.

Машината няма легален достъп до пътищата дори в родината си, но в някои населени места жителите го използват, за да пътуват до пазара или например да водят деца на училище.

Колкото и да е странно, редакторът на Jalopnik харесал придобивката. Оказало се, че шофирането на електромобила е забавно, той може да ускорява до 40 км / ч и дори не се разпада, когато попада на неравности.

И тогава възниква въпросът: как китайците са направили таза машина за по-малко от хиляда долара? За да отговори на това, журналистът се е обърнал към известния американски експерт Санди Мънро, който повече от 30 години вече се занимава с оценката на цената на автомобилите и намаляването на разходите.

Можете да видите реакцията на Санди към китайския електромобил във видео, публикувано в YouTube. Той ту се смее до сълзи, ту възкликва: "Уау! Невероятно! Впечатлен съм!"

За по-малко от $1000: Това е най-евтиният електромобил в света ВИДЕО

Изглежда, че най-вече експертът е поразен от защитата на бронята от неръждаема стомана - неоправдан лукс. Всяко ново откритие кара очите му да изскачат: "Охо, има истинско резервно колело! Леле, има люк с вградени вентилатори! Охо, ето ви сенник с огледало и осветление! На тавана има тапицерия!"

Специалистът смята качеството на изработката и боядисването на Changli за напълно приемливо, като се има предвид цената му, а за пролуките на вратите той казва през смях, че те са по-малки от тези на Tesla.

Разбира се, Санди не е пренебрегнал китайското "ноу-хау", като фарове, закрепени с уплътнител. Двигателя с мощност 1,1 к.с. производителят сякаш е взел назаем от пералня.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • коч
    09.11.2020 0:47
    ако се изрежа по сериозно вътре и ще му се отворят вратите