Експерт изпробва стотици автомобили и посочи най-добрите и най-лошите

  • 24.06.2024 8:37 /
  • 7228 /
  • 0
Експерт изпробва стотици автомобили и посочи най-добрите и най-лошите

Предвид бързите темпове на развитие на автомобилната индустрия и многобройните иновации, става все по-трудно да се намери най-добрата кола. Някои бюджетни модели предлагат по-добра стойност за парите от скъпите и луксозни.

Защитникът на потребителите и професионалист в автомобилната индустрия Джеф Къд е карал стотици автомобили и е открил най-доброто и най-лошото от тях. Прочетете, за да разберете кои автомобили заслужават вашето внимание и кои не.

Автомобили с най-добра цена

Тези модели ще издържат години след първоначалната покупка. Те са надеждни, ефективни, не изискват високи разходи за поддръжка иимат прилична стойност при препродажба.

Хонда Акорд

Honda Accord е компактен седан с отлична производителност и икономия на гориво. Моделите LX и EX се задвижват от 1,5-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор със 192 конски сили. Хибридната версия има 2,0-литров четирицилиндров двигател и два електромотора с обща мощност 204 конски сили.

Според експерта автомобилът има правилната комбинация от икономичност, надеждност и комфорт. Също така, Accord се обезценява доста бавно и не изисква големи разходи за ремонт.

Тойота Камри

Подобно на Honda, Toyota е известна със своята надеждност, рентабилно обслужване и висока стойност при препродажба. Също така, Camry има сравнително малка начална препоръчителна цена на дребно, но не пренебрегва производителността.

Моделът се задвижва от 2,5-литров четирицилиндров двигател, който произвежда 203 конски сили и има осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Автомобилите с най-лоша цена

Тези автомобили са скъпи и са склонни да се обезценяват бързо. Те също са лошо управлявани, не са икономични и изискват високи разходи за ремонт и поддръжка.

Ягуар XF

Не е тайна, че луксозните автомобили често са едни от най-лошите по отношение на съотношението качество-цена. Те са склонни да се амортизират бързо и изискват скъпа поддръжка и ремонт. Имайки предвид всичко това, експертът отбеляза, че Jaguar XF е един от най-лошите автомобили, които е карал.

Първоначалната цена на Jaguar XF през 2024 г. е била 51 075 долара на американския пазар, което е почти двойно повече от сегашната цена на Honda Accord и Toyota Camry. Въпреки това, след пет години, стойността на препродажбата може да бъде дори малко под 30 000 долара.

Мерцедес-Бенц S-класа

Колкото и страхотна да е тази кола по отношение на характеристиките си, тя не си струва парите.

Началната му цена на дребно е 118 450 долара на американския пазар, а годишните ремонти струват средно 1076 долара. Също така се обезценява средно с 46% след пет години.

КОМЕНТИРАЙ