Ексклузивно: Разкрихме всички тайни на електрическата G-класа в центъра на София ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/ekskluzivno-razkrihme-vsichki-tayni-na-elektricheskata-g-klasa-v-centara-na-sofiya-video Auto.blitz.bg
Ексклузивно: Разкрихме всички тайни на електрическата G-класа в центъра на София ВИДЕО

На 5 октомври в центъра на София бяха показани най-актуалните и желани модели на Mercedes-Benz. На площад „Гина Кунчева“ (до Паметника Левски) обаче най-много погледи към себе си привлече електрическа G-класа, или по-точно нейната AMG версия G63.

Почитателите на марката с трите лъча, формиращи звезда, успяха отблизо да разгледат още и най-мощната версия на S-класата – AMG 63 E PERFORMANCE с 802 к.с., както и с компактните и бързи спортни модели CLA AMG 35 и C-class AMG 43.

Звездата обаче си остана електрическата G580, която по дизайн почти не се различава от конвенционалната, а по представяне на пътя и извън него дори я надгражда.

Системната мощност е 587 к.с. и 1164 Нм, задвижването е от 4 електромотора! Батерията е с капацитет 116 kWh, което дава приблизителен пробег от 473 км по WLTP. Ускорението от 0 до 100 км отнема 4,7 секунди.

G-ROAR е специално генериран за модела звук, който напомня работещ 8-цилиндров двигател под капака. Специално шоу за зрителите се осъществява чрез бутона G-TURN, който дава възможност на автомобила да се завърти около оста си и да ходи, както се казва в средите, "като рак".

Възможни са две завъртания едно след друго (720°/4 секунди на завъртане), като предназначението е за лесно излизане от офроуд препятствия. Стартовите цени на моделите са както следва: G580 с EQ технология 241 500 (без ДДС), AMG G63 315 000 без ДДС, Maybach EQS SUV 307 000 без ДДС.

Какво обаче остана скрито от очите на феновете, посетили събитието? АУТО БЛИЦ разкрива само за своите читатели в ексклузивно видео. 

Горещи

Коментирай