Джипът Toyota Yaris с премиера въпреки коронавируса СНИМКИ

  • 27.04.2020 8:50 /
  • 5644 /
  • 0
Джипът Toyota Yaris с премиера въпреки коронавируса СНИМКИ

Въпреки карантината заради коронавируса и различните ограничения свързани с епидемията, Toyota представи на 23 април дългоочкаваната си нова кола - моделът B-SUV.

Презентацията се състоя в дигитален формат. Все пак автосалоните са закрити, на зрителите е забранено да се събират, но това не лиши компанията от възможността да представи най-новия си джип. 

Плановете трябваше да се прекрояват 

Предполагаше се, че Toyota ще представи всъдехода си Yaris в рамките на автомобилното изложение в Женева миналия месец, но отмяната на масовите мероприятия остави презентацията на новия автомобил да "виси" във въздуха. 

Малко след отменянето на автомобилния салон в Швейцария бе съобщено, че премиерата на всъдехода от B-сегмента е отложена "със седмици или месеци". Но, както изглежда, денят настъпи. 

Каква е тази кола

Що се отнася до характеристиките на новия автомобил, то това ще е доста повече от просто ново поколение на Yaris с пластмасова обшивка и други малки "гъзарийки". 

В началото на годината, когато бе потвърден модела, изпълнителният вицепрезидент на Toyota Europe Матю Харисън заяви, че това ще бъде "изцяло нов и уникален модел на B-SUV", който ще има "компактен, динамичен дизайн и индивидуалност". 

Колата ще се базира на платформата GA-B TNGA (Toyota New Global Architecture), както, например, субкомпактния хетчбек Yaris.

Това означава, че тя ще е с клас под C-HR, конкурирайки се с коли, като Nissan Juke, Peugeot 2008, Opel/Vauxhall Mokka и други.

За разлика от някои свои конкуренти, колата ще бъде снабдена със система за задвижване и на четирите колела. Ако клиентите се спрат само на предно задвижване, то ще платят значително по-малка цена. 

Под капака ще работи трицилиндров двигател с 1.5 литра работен обем. Агрегатът ще е както бензинов, така и хибриден THS-II.  

Скоростните кутии ще са 6-степенна механична и CVT. 

 

КОМЕНТИРАЙ