Джип от Ferrari и 7-местен Mercedes : Посочиха най-ярките електромобили на 2021 г.

  • 06.01.2021 8:39 /
  • 4438 /
  • 1
Джип от Ferrari и 7-местен Mercedes : Посочиха най-ярките електромобили на 2021 г.

За най-големите германски производители на автомобили новата 2021 година ще бъде посветена на електрическите превозни средства.

Автомобилните производители не само се състезават за въвеждането на екологични устройства в дизайна на автомобилите, но също така искат да докопат голяма част от развиващия се голям пазар.

Все повече собственици на автомобили в Германия се интересуват от закупуване на електрическо превозно средство. През ноември всяка десета новорегистрирана кола в тази страна е работила на батерии.

През 2021 г. около дузина нови електрически коли трябва да се появят в продажба.

Bmw i4

През 2013 г. на пазара излезе BMWi3. Базираната в Мюнхен компания се счита за лидер сред немските производители на автомобили, въпреки факта, че данните за продажбите на този модел остават минимални. Новото BMWi4 е на път да бъде хит. Първият изцяло електрически Gran Coupe от BMW трябва да има пробег до 600 километра и спортен дизайн.

Производството на това ново електрическо превозно средство трябва да започне през 2021 година.

BMW iX

BMW възлага големи надежди и за iX. Всъдеходът ще излезе на пътя в края на 2021 година. Базираният в Мюнхен производител е особено горд с прогнозния си пробег от над 600 километра, интелигентността на новия автомобил и функцията му за автопилот.

Mercedes -Benz EQA

До 2030 г. всеки втори продаден Mercedes-Benz трябва да е електрически. Такива амбициозни планове бяха обявени от ръководството на този немски автомобилен гигант.

Още през 2021 г. ще има компактен EQA, на който се възлагат големи надежди. Производството на EQA започна в завода на Mercedes-Benz в Ращат в края на 2020 г.

Според данните, предоставени от Mercedes, EQA има пробег от около 400 километра.

Mercedes -Benz EQS

За Mercedes-Benz новият EQS ще определи тенденцията за цялото семейство EQ. Според компанията луксозният седан ще ускорява от 0 до 100 км / ч само за 4,5 секунди.

Пробегът с едно зареждане ще е до 700 километра. Ръководството на концерна Mercedes-Benz планира да започне производството на този нов модел в Зинделфинген през първата половина на 2021 година.

Audi e-tron GT

Серийното производство на купето с четири врати на Audi е планирано за началото на 2021 г. Колата ще е с мощност от 590 к.с. Пробегът трябва да бъде повече от 400 километра, ускорението от нула до сто километра ще става само за 3,5 секунди. Моделът ще се конкурира с коли, като Пorsche Taycan и Tesla Model S.

Audi Q4 e-tron

Q4 e-tron е компактен електрически SUV. Според данни на Audi концептуалната кола има пробег от над 450 километра, според WLTP стандарта, а дори и повече от 500 километра, ако е само със задно задвижване.

Volkswagen ID.5

Volkswagen също крои амбициозни планове за производство на електрически превозни средства и бързо напредва със своите бъдещи разработки.

Компактните ID.3 и ID.4 електрически SUV-ове ще бъдат последвани от ID.5 електрически SUV и седан.

VW.ID Space Vizzion

Семейството ID също включва Space Vizzion. Петвратният автомобил Gran Turismo трябва да има пробег до 590 километра.

Моделът от среден клас трябва да бъде електрическият еквивалент на VW Passat.

Тесла У

Tesla Model Y е SUV от среден клас. Електрическата кола може да побере до седем души, а максималното разстояние за пътуване с едно зареждане е 500 километра.

Модел Y ще бъде сглобяван в гигантския завод в Грюнхайде. Стандартният модел трябва да струва около 60 000 евро.

Ferrari purosangue

Световната премиера на новия електрически суперавтомобил се състоя в Италия. Purosangue е първият SUV на Ferrari. Луксозният автомобил ще бъде и най-бързият в своя клас и ще струва приблизително 300 000 евро. Пускането на пазара е планирано за 2021 година. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Fat emilyano boy
    07.01.2021 1:56
    Ако свърши тока по средата на магистралата кво правим