Джереми Кларксън определи най-добрите автомобили за 2020 година СНИМКИ

  • 08.10.2020 8:50 /
  • 13190 /
  • 0
Джереми Кларксън определи най-добрите автомобили за 2020 година СНИМКИ

Джереми Кларксън, журналист и водещ на шоуто The Grand Tour, избра най-добрите автомобили за 2020 г. в рамките на националните британски награди на News UK Motor Awards.

Както и преди, Кларксън посочи победителите в две категории: най-добър суперавтомобил и най-добър "народен" автомобил като известният експерт определено удиви с избора си.

В първата категория победител неочаквано стана Eagle Lightweight GT - модерна версия на култовия Jaguar E-Type.

Външно той повтаря легендарния модел, но ретро купето с ръчно изработен алуминиев корпус е забележимо по-мощно: новият модел има 4,7-литров редови шестцилиндров двигател под капака, развиващ 385 к.с. мощност и 508 Нм въртящ момент, докато Lightweight E-Type е имал 3,8-литров двигател с мощност от 300 к.с.

Кои са 10-те най-страхотни автомобила на Джереми Кларксън (СНИМКИ)

Вторият автомобил, обявен от Кларксън за най-добър в категорията "народен" (въпреки че автомобилът струва 45 хиляди евро и не може да се каже, че е толкова евтин), е не по-малко екзотичен от първия и също е британски.

Това е хот хеч MINI John Cooper Works GP с тираж от само три хиляди екземпляра. JCW GP е оборудван с „турбо четворка“ M Performance от кросоувъра BMW X2 M35i с мощност от 306 к.с. и е способен да ускори до 100 км / ч за 5,2 секунди.

Джереми Кларксън посочи най-лошите коли на годината

Междудругото, изборът на най-добрите автомобили от Джеръми Кларксън тази година е коренно различен от този, който беше през 2019 година. Тогава водещият назова Ferrari 488 Pista „най-добрият суперавтомобил на годината“, а Bentley Continental GT V8 с 4.0-литров „битурбоосмица“ с мощност от 550 к.с. и 770 Nm като най-добър „народен“ автомобил. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ