Джереми Кларксън определи най-добрия автомобил на 2021 г. СНИМКИ

  • 15.10.2021 9:50 /
  • 6764 /
  • 2
Джереми Кларксън определи най-добрия автомобил на 2021 г. СНИМКИ

"Изборът на Джереми Кларксън" на наградите UK Motor Awards 2021 се оказа хечбекът Toyota GR Yaris.

Бившият водещ на тв шоуто Top Gear определи новия японски автомобил като "един от най-приятните и вълнуващи автомобили, които някога е карал".

Въпреки че първоначално, отбелязва Кларксън, не е очаквал от автомобила положителни емоции, тестовете в пресечена местност и на лед са променили мнението му драстично.

"Автомобилът не е прекалено бърз. Балансът между динамика и управление обаче приятно оживява обичайното "скучно" пътуване с автомобил. Напълно възможно е в бъдеще GR Yaris да бъде признат за класически модел", добавя телевизионният водещ.

Ford Mustang Mach-E пък бе обявен за автомобил на годината от Sunday Times заради "страхотния си външен вид, спортните си характеристики и управлението".

"Легендарна нова кола 2021" е Land Rover Defender, който според експертното жури е въплъщение на най-съвременните технологии, но остава "здрав" и може да се справи с офроуда както никога досега.

Разярени екоактивисти нападнаха колата на Джереми Кларксън и стана страшно ВИДЕО

Новият южнокорейски Hyundai Ioniq 5 спечели титлите "Най-добър дизайнерски автомобил" и "Автомобилна иновация на годината" за фантастичния си външен дизайн и интериор.

Vauxhall / Opel Corsa е избран от експертите за автомобил с най-добро съотношение между цена и качество, като се предлагат различни видове двигатели. Подобният по размер Fiat 500e е малкият автомобил на годината.

Tesla Model 3 е електрическият автомобил на 2021 г., което е доста предсказуемо. Както и фактът, че титлата за най-луксозен автомобил е присъдена на Rolls-Royce Ghost.

Кои са 10-те най-страхотни автомобила на Джереми Кларксън (СНИМКИ)

Другите очаквани победители обаче са Nissan Qashqai за кросоувър на годината, Kia Sorento PHEV за всъдеход на годината и Ford Kuga за семеен автомобил на годината.

Експертите нарекоха Porsche Taycan grand tourer най-добрият "приключенски автомобил", въпреки че според тях електрическият автомобил не е подходящ за шофиране по пътища без настилка или по наклони. Те бяха впечатлени от "невероятната му скорост, технологията за супербързо зареждане и прекрасния интериор".

Производител на годината стана Lotus, който изпадна в тежко състояние и представи два нови продукта - електрическия хиперавтомобил Evija и спортния автомобил с бензинов двигател Emira.

Друго Porsche 911 GT3 беше обявено за Спортен автомобил на годината.

Присъдиха и може би най-екзотичната награда - "Автомобил на годината за кучета". Тя бе спечелена от британския Mini Clubman, разработен съвместно с организация за защита на животните.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Да бе да
    16.10.2021 8:56
    А този чичка,чел ли е какви велики статий са писани и то точно тук за умопомрачаващото соцавтомобилостроене,какви модели ЗАЗ Москвичи и т.н. се намираха по хамбари и изби запазени от дедите за внуците си.И ако ги прочете ще си смени мнението си и то завинаги.......????
  • Да бе да
    16.10.2021 8:58
    А този чичка,чел ли е какви велики статий са писани и то точно тук за умопомрачаващото соцавтомобилостроене,какви модели ЗАЗ Москвичи и т.н. се намираха по хамбари и изби запазени от дедите за внуците си.И ако ги прочете ще си смени мнението си и то завинаги.......????