Джеймс Мей от Top Gear и The Grand Tour катастрофира лошо, заби се в стена ВИДЕО

  • 04.10.2022 9:22 /
  • 643 /
  • 0
Джеймс Мей от Top Gear и The Grand Tour катастрофира лошо, заби се в стена ВИДЕО

Знаменитата тройка британски автомобилни журналисти, станала известна със с шоуто Top Gear, а в момента заета със снимките на петия сезон на новото си автомобилно шоу The Grand Tour, отново се сблъска с трудности. За снимките на един от новите епизоди на проекта Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей участваха в твърде опасен трик и не всичко мина по план.  

"Обикновено всички се притесняваме, че Ричард Хамънд ще катастрофира, но не и този път. Събитията поеха по необичаен обрат - Джеймс Мей се заби в стена със своето любимо Mitsubishi EVO", се казва в анонс на видео в Youtube-канала на проекта.

Според сценария на сюжета, всеки от водещите е трябвало максимално бързо да премине през подземен тунел, в който светлината се включва автоматично, когато датчиците на всеки участък засичат движение на автомобил. След като светлината се запали в последния участък, който приключва с монолитна каменна стена, трябва да се реагира незабавно - да се скочи на спирачките.  

Първи със задачата се справи Кларксън, при това успешно. Той премина бързо през тунела със своето Audi RS4. След него тръгна Мей с прякора "Капитан бавен", но той започна да спира твърде късно и в резултат се заби в стената.  

Все пак трябва да се отбележи, че журналистът е успял да завърти колата и ударът се е паднал на страничната част на каросерията. За съжаление обаче линейка е трябвало да го евакуира от снимачната площадка. Това пък на свой ред не попречи на Хамънд да прилючи снимките със своето Subaru WRX STI - все пак в доста своеобразен тон.

 

КОМЕНТИРАЙ