Двигателите, които навлизат в света на автомобилите

  • 29.05.2020 9:50 /
  • 3298 /
  • 0
Двигателите, които навлизат в света на автомобилите

Повечето страни в Европа и света вече декларират постепенния си преход от двигатели с вътрешно горене към електрически агрегати. Специалистите пък посочиха основните причини, поради които много автомобилни производители отказват да използват ДВГ.

Неадекватно изгаряне 
Основната причина са екологичните изисквания за емисиите на въглероден диоксид. Още през 2018 г. стандартът, според който всички автомобили не трябва да надвишават емисии от 95 г / км, трябваше да влезе в сила. Въпреки това към момента технологичното ниво не позволява да се постигне желания резултат.

Авиационни технологии
Следващата причина бяха вредните емисии, които възникват в ауспуха поради непълно изгаряне на горивото. В момента в съвременните двигатели изгаря 75% от сместа, а остатъците попадат в изпускателната система и по-късно изгарят в катализатора, поради което газовите пари преминават през сложни трансформационни метаморфози. За да се намали скоростта на емисиите, е необходимо да се осигури висококачествено изгаряне на сместа с повишена ефективност на двигателя.

Синтетично гориво
Третата причина беше синтетичното гориво. През 2015 г. Volkswagen Group започна пробно производство на синтетичен бензин e-benz, чието октаново число е 10, а горивото не съдържа сяра или бензен, което прави изгарянето му по-малко токсично. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ